Een dakkapel laten plaatsen
in Alkmaar

DAKKAPEL ALKMAAR

Creëer binnen 1 dag meer daglicht en woonruimte door een dakkapel op jouw woning in Alkmaar te laten plaatsen. Wij hebben al vele houten, kunststof en prefab dakkapellen geplaatst in de wijken Huiswaard, Bergermeer, Daalmeer, De Hoef en Overdie. In Alkmaar heb je vaak geen vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel.

Waarom een dakkapel in Alkmaar  kopen?

 • Meer woonruimte
 • Binnen 1 dag geplaatst
 • Plaatsingen in alle wijken van Almaar
 • Meer daglicht

Onze projecten

Houten dakkapel

5.40 x 1.75

Houten dakkapel Prijs zoals getoond: € 8.854,-

Meranti hardhouten kozijnen A-klasse 3 keer draaikiep ramen Zijwangen Red Cedar gegrond Boeideel WBP Multiplex garantie plaat (10 jaar) R.C. Waarde 4.5 HR++ glas

Houten dakkapel

4.80 x 1.50

Houten dakkapel Prijs zoals getoond: € 8.053,-

Meranti A-klasse kozijn R.C.waarde 3.5 HR++ glas 2 naar buiten te openen ramen Paneel voorzien van Red Ceder schroten Zijwangen van Red Ceder schroten Zinken kraal Gehele dakkapel afgelakt in kleur

Houten dakkapel

2.10 x 1.38

Houten dakkapel Prijs zoals getoond: € 7.024,-

Meranti A-klasse kozijn R.C. waarde 4.5 HR++ glas 2 naar buiten te openen ramen Roeden verdeling verticaal Extra details / profileringen in de boeideel (dakrand) Zinken kraal Omgekeerd rolluik volledig weggewerkt in de dakkapel Gehele dakkapel afgelakt in kleur Binnen afwerking met kraaldelen

Kunststof dakkapel

4,00 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 6.020,-

Trespa antraciet RAL 7016 R.C. waarde 4.5 HR++ glas Schüco kunststof vlakke kozijnen Zwart Ubiflex lood vervanger

Kunststof dakkapel

4,70 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 7.270,-

Volledig Keralit Zijwangen antraciet RAL 7016 Boeideel créme wit RAL 9001 R.C. waarde 4.5 3 draaikiepramen Daktrim antraciet RAL 7016 Ubiflex loodvervanger zwart Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Vergunning dakkapel Alkmaar

Meestal heeft u geen vergunning nodig als u een dakkapel aan de achterkant van het huis wilt plaatsen. Voor een dakkapel aan de voorkant van het huis is een vergunning soms wel nodig. Wilt u weten of het nodig is om bij gemeente Alkmaar een vergunning aan te vragen? Vraag ons dan om advies.

Prijs dakkapel in Alkmaar Kosten vergunning Alkmaar
€ 2.500,- € 120,- (minimumbedrag)
€ 3.000,- € 174,90
€ 3.500,- € 184,05
€ 4.000,- € 193,20
€ 4.500,- € 202,35
€ 5.000,- € 211,50
€ 5.500,- € 220,65
€ 6.000,- € 229,80
€ 6.500,- € 238,95
€ 7.000,- € 248,10
€ 7.500,- € 257,25
€ 8.000,- € 266,40

 

Bij bouwkosten boven de € 2.500,- betaalt u voor een vergunning € 120,- vermeerderd met 1,83% van de totale bouwkosten.

Dakkapel prijzen

Wilt u weten wat de kosten zijn van een dakkapel inclusief de plaatsing? Bekijk de prijzen van een dakkapel hieronder.

Soort dakkapel Vanafprijs Direct naar
Prefab dakkapel In overleg Meer informatie over prefab dakkapellen
Kunststof dakkapel € 3.420 Meer informatie over kunststof dakkapellen
Houten dakkapel € 3.767 Meer informatie over houten dakkapellen

 

Projecten in Alkmaar

Wij hebben al vele dakkapellen geplaatst in Alkmaar en omgeving, waarschijnlijk ook in uw buurt. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van dakkapellen die de afgelopen jaren door ons in Alkmaar zijn geplaatst.

Kunststof dakkapel in Daalmeer

Voor deze klant uit Daalmeer hebben wij een kunststof dakkapel van 2,50 x 1,50 meter met 2 draaikiepramen geplaatst. Hij woonde net 1,5 jaar in Alkmaar en wilde zijn zolder beter bewoonbaar maken. Deze goed geïsoleerde dakkapel met een RC-waarde van 3,5 kan warmte goed binnen houden in de winter. De draaikiepramen zijn helemaal open te kiepen, zodat hij in de zomer de kamer goed kunt luchten. Deze kunststof dakkapel is daarnaast ook voorzien van een elektrisch bedienbaar rolluik.

Kunststof dakkapel in Overdie

Deze grote dakkapel van bijna 5 meter breed hebben wij geplaatst bij een klant uit Overdie. Het betreft een kunststof dakkapel van 1,50 meter hoog met in totaal 4 ramen, waarvan drie draaikiepramen, zodat er veel daglicht de kamer binnenkomt. Deze dakkapel werd op een zonnige dag geplaatst en de klant was blij dat hij gelijk van het daglicht kon genieten.

Dakkapel soorten

Als u overweegt om een dakkapel te kopen, is het belangrijk om goed na te denken over welke materialen u wilt gebruiken.

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is helemaal op uw wensen aan te passen: u kiest de kleur, print en afwerking. U heeft de mogelijkheid om zelf de kleur van de kunststof te kiezen en daardoor hoeft u de dakkapel niet te verven en heeft u geen last van afbladderende verf. Bij een kunststof dakkapel kunt u er vanuit gaan dat hij niet verkleurt, omdat wij de kunststof van een UV-beschermlaag voorzien. Wij geven u daarom ook 10 jaar garantie op de kleurechtheid van de kunststof dakkapellen.

Kunststof dakkapellen zijn erg onderhoudsarm en hebben een lange levensduur, doordat kunststof een sterk materiaal is dat niet roest en zeer licht is. U kunt er zelfs voor kiezen om nerven in de kunststof te laten verwerken, zodat hij de stijlvolle uitstraling van een houten dakkapel heeft.

 • Onderhoudsarm
 • Lange levensduur
 • Geen verkleuring

 

Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel wordt in onze eigen werkplaats gemaakt. Hierdoor kan de prefab dakkapel helemaal op maat gemaakt worden. Een bijkomend voordeel is dat de plaatsing vervolgens slechts 2,5 uur duurt, omdat hij kant-en-klaar naar u toe wordt gebracht. Daarnaast is een prefab dakkapel voorzien van EDPM-dakbedekking, die maar liefst 50 jaar mee gaat. Een prefab dakkapel is een duurzame woonoplossing van hoge kwaliteit.

 • Duurzaam
 • Plaatsing in 2,5 uur
 • Dakkapel op maat

 

Houten dakkapel

Een houten dakkapel heeft het voordeel dat u alle keuze hebt in afwerking, details, kleuren en maten. Een dakkapel van hout heeft een natuurlijke uitstraling en is makkelijk te repareren als de dakkapel door een grote storm beschadigd is. Hout is een materiaal dat makkelijk te bewerken valt, wat een houten dakkapel zeer geschikt maakt voor maatwerk.

 • Natuurlijke uitstraling
 • Makkelijk te repareren
 • Geschikt voor maatwerk

 

Klantervaringen uit Alkmaar en omgeving

“Ik zag best wel tegen de verbouwing op, want uiteindelijk levert het toch alleen maar stress en gedoe op. Het is me echt meegevallen. De dakkapel was zo geplaatst en de werkmannen waren erg vriendelijk. Topservice mannen!”
Familie Yildiz uit Nollen (Alkmaar)

“Vrienden uit Alkmaar hadden een dakkapel laten plaatsen door Dakkapel.nl en hebben ons getipt. Het is supersnel gegaan: binnen een paar uur was de dakkapel geplaatst. Erg tevreden met het persoonlijke advies en het vriendelijke personeel.”
G. T. Brandt uit Huiswaard (Alkmaar)

Offerte dakkapel

Dakkapel.nl levert een kunststof dakkapel al vanaf € 3.420,- en u kunt vanaf € 3.767,- genieten van een houten dakkapel in Den Haag. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen die het KOMO-keurmerk hebben. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of advies over een dakkapel die bij uw huis en budget past? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een offerte aan