De voordelen van een kunststof dakkapel op een rij

 • Duurzaam materiaal
 • Onderhoudsarm, simpel schoonmaken
 • Prijsvriendelijk alternatief voor hout
 • 10 jaar garantie op kleurechtheid, hoef niet geschilderd te worden

Kunststof dakkapel: trespa en houtlook keralit

De kosten van een kunststof dakkapel

De kosten van een kunststof dakkapel variëren. Je vindt verderop deze pagina enkele prijsvoorbeelden. Wij hanteren een prijs vanaf € 3.760,–.

Een dakkapel van dakkapel.nl, ook een kunststof dakkapel, wordt altijd op maat gemaakt op basis van jouw wensen. De prijs voor jouw dakkapel is dus ook op maat. Je kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen: ook als je alleen benieuwd bent of prijzen vergelijkt van verschillende aanbieders. Onze prijs is zeker heel scherp!

Kunststof dakkapellen geplaatst door dakkapel.nl

Ben je benieuwd hoe een kunststof dakkapel eruit ziet? Wij hebben een aantal door ons geplaatste kunststof dakkapellen gefotografeerd. De grootte en de prijs van de dakkapellen is weergegeven bij de foto’s.

Weinig onderhoud, een lange levensduur en uitstekende kwaliteit.

De kunststof dakkapellen van Dakkapel.nl zijn nauwelijks te onderscheiden van houten dakkapellen. Daarnaast staan de kapellen van kunststof garant voor weinig onderhoud, een lange levensduur en een uitstekende kwaliteit en zijn dus een duurzame keuze.

Een kunststof dakkapel op maat, precies zoals jij hem wilt hebben

Een kunststof dakkapel biedt veel mogelijkheden. Zo is er een ruime keuze in bijvoorbeeld de kleur, de print en de afwerking van jouw dakkapel. Ook kun je overwegen om voor een houtnerf te kiezen in de afwerking van uw dakkapel, om de kunststof dakkapel de uitstraling van een houten dakkapel te geven.

Dakkapel configurator Offerte aanvragen
Dakkapel hoog beoordeeld door klanten

Een 9,0 gemiddeld op klantenvertellen.nl en 4,5 sterren bij Google (05-08-2021)

Dakkapel.nl maakt dakkapellen prefab in eigen fabriek

Fabricage in eigen fabriek en montage door eigen montageteams

Dakkapel.nl geeft 15 jaar garantie

We hebben vertrouwen in ons product, daarom 15 jaar garantie en geen aanbetaling

De voordelen van een kunststof dakkapel

Het belangrijkste voordeel van een kunststof dakkapel is dat deze een hoge kwaliteit biedt. Kunststof is immers een sterk materiaal dat niet roest en zeer licht is. Andere voordelen van een kunststof dakkapel zijn:

Onderhoudsarm

De kunststof dakkapellen van Dakkapel.nl hebben weinig onderhoud nodig. Om het hoognodige vuil, door storm of zware regenbuien, van je kapel te verwijderen, raden wij je aan om je dakkapel jaarlijks schoon te maken. Je hebt de rest van het jaar dan geen omkijken meer naar de dakkapel.

De dakkappellen hebben een lange levensduur

Het materiaal kunststof heeft een lange levensduur. Door te kiezen voor een kunststof dakkapel ben je verzekerd van jarenlang plezier van je dakkapel. De aanschaf van een kunststof dakkapel is een investering voor de toekomst.

Kunststof dakkapellen hoeven niet geschilderd te worden

Wanneer je kiest voor een kunststof dakkapel van Dakkapel.nl heb je de mogelijkheid om zelf een kleur voor het kunststof van je dakkapel te kiezen. Je zit dus niet met het probleem dat de verf afbladdert en je regelmatig je dakkapel moet overschilderen. Het wordt zelfs sterk afgeraden om je kunststof dakkapel te schilderen.

De kunststof verkleurt niet

De kunststof dakkapellen zijn kleur vast en verkleuren niet onder normale weeromstandigheden. Dit komt omdat de kunststof die we gebruiken worden voorzien van een UV-beschermlaag. Hierdoor kunnen wij 10 jaar garantie geven op de kleurechtheid van onze dakkapellen.

De kwaliteit van het materiaal

Als je de verschillende typen dakkapellen overweegt, is het belangrijk om de variërende soorten materialen te overwegen. Dakkapel.nl heeft dakkapellen van hout, kunststof en aluminium. Jouw keuze kun je baseren op de levensduur van een dakkapel, de kleurvastheid en de mate van het onderhoud.

Wanneer je kiest voor een kunststof dakkapel van Dakkapel.nl ben je verzekerd van een hoge kwaliteit, weinig onderhoud en nauwelijks verkleuring. Dit komt onder andere doordat kunststof, in de volksmond ook wel plastic genoemd, een materiaal is dat door mensenhanden wordt gemaakt. In een fabriek waar kunststof geproduceerd wordt kan de kunststof zo gemaakt worden dat deze geschikt is voor bepaalde gebruiksdoeleinden. Een toepassing voor een kunststof dakkapel is bijvoorbeeld dat deze vrij van lucht, vervuilingen en vocht dient te zijn.

Overige dakkapellen van Dakkapel.nl

Naast kunststof dakkapellen bieden wij ook houten dakkapellen en aluminium dakkapellen. Deze vervaardigen wij prefab. Op onze pagina’s vindt je meer informatie over deze soorten dakkapellen. Heb je specifieke vragen? Wij zijn bereikbaar op 020-723 0952 of stuur een e-mail naar info@dakkapel.nl

Vraag direct meer informatie aan

Dakkapel configurator Offerte aanvragen
mama

#klantenvertellen

-

Super en vlot!

Joris, Amsterdam

Na een uitgebreide intake en intake kregen wij een duidelijke offerte met een goede prijs. Communicatie was super en vlot, het installatie team plaatste 2 dakkapellen op 1 dag, ruim van tevoren afgesproken en super geleverd. Topwerk!

Veelgestelde vragen

 • Moet ik een houten of kunststof dakkapel kiezen?

  We hebben de voordelen van een houten dakkapel en een kunststof dakkapel onder elkaar gezet. We adviseren voor een houten dakkapel te kiezen als je specifiek maatwerk nodig hebt. Is dat niet het geval, dan heb je het langste plezier - zonder omkijken - van een kunststof dakkapel op maat.

  Voordelen van een houten dakkapel

  • Natuurlijke en sfeervolle uitstraling
  • Geschikt voor maatwerk
  • Eenvoudig te repareren
  • Milieuvriendelijke keuze: hout met FSC-keurmerk
  • Onderhoudsarm
  • Lange levensduur
  • Maatwerk is mogelijk
  • EPDM-dakbedekking
  • In 2,5 uur geplaatst
  • 15 jaar garantie op aanpassingen in dak structuur

  Voordelen van een kunststof dakkapel

  • De kapellen zijn nauwelijks te onderscheiden van houten dakkapellen
  • Onderhoudsarm
  • Lange levensduur
  • Schilderen is niet nodig
  • Kunststof verkleurt niet

   

 • Moet ik mijn dakkapel elk jaar onderhouden?

  Een houten dakkapel heeft - net als ander houtwerk/kozijnen - periodiek onderhoud, zoals schilderwerk, nodig. Een kunststof dakkapel is nagenoeg onderhoudsvrij, afgezien van wellicht zo nu en dan wat schoonmaakwerk.

 • Kan ik een kunststof dakkapel schilderen?

  Nee, een kunststof dakkapel hoef je niet te schilderen.

Alle veelgestelde vragen

Heb je nog vragen?

Dan helpen we je graag.

Recent geplaatste dakkapellen

Brede klassieke dakkapel in Blaricum

600 x 150cm

Deze klassieke dakkapel plaatsten wij in Blaricum.

Strak en witte dakkapel in Berkel & Rodenrijs

Kunststof dakkapel in RAL 9001 (crème) met Schüco verdiepte kunststof kozijnen in RAL 9001 (crème) | Trespa Paneel in RAL 9001 (crème) | Trespa Boeideel in RAL 9001 (crème) geplaatst in Berkel en Rodenrijs.

Strak blauw in Colmschate

Hout dakkapel in RAL 9001 (crème) | Keralit horizontaal Zijwangen in RAL 7016 (antracietgrijs) geplaatst in postcode 7429.

Een dakkapel plaatsen wij in 1 dag

Al onze dakkapelen vervaardigen wij in onze eigen fabriek, ze zijn dus al in elkaar gezet (prefab) en hoeven na vervaardiging alleen nog geplaatst te worden. Op de afgesproken datum komen we de dakkapel(len) plaatsen: dit doen we binnen 1 dag. We maken de opening in het dak op de juiste wijze, plaatsen de dakkapel met de kraan op je dak en maken de dakkapel stevig en waterdicht vast. De randen bedekken we met lood of Ubiflex, de keuze is aan jou. Elke dakkapel is dus op maat gemaakt voor jou!

We geven je 15 jaar garantie op je dakkapel en 10 jaar garantie op het HR++-glas.

Materiaal vergelijking

Bij het samenstellen van een dakkapel maak je een aantal keuzes voor de basismaterialen, zoals de afwerking aan de buitenzijde. Je kunt bij ons kiezen voor drie soorten, te weten Keralit, Trespa en Hout.

We hebben de materialen in een overzicht gezet zodat je kunt vergelijken wat de verschillen zijn.

  Keralit® Trespa® Hout
Duurzaamheid 3* 3* 1*
Kleurvast x
Onderhoudsvrij x
Overschilderbaar x x
Kleuren 13+ 13+ 2x gegrond *
Prijs €€€ €€ €€
Meer informatie? klik hier klik hier klik hier

* houten dakkapellen gronden wij 2x met grondverf. Jij of je aannemer kunt de dakkapel elke gewenste kleur verven.

Welk materiaal kies je?

Bij de keuze voor je nieuw dakkapel kun je dus standaard kiezen uit 2 soorten materialen: kunststof of hout.

In de meeste situaties biedt een kunststof dakkapel de meeste voordelen en waar voor je geld. Als je kiest voor kunststof, zijn er twee varianten mogelijk: Trespa® of Keralit®. Simpel gezegd kies je voor een effen (Trespa®) afwerking, of een houtlook (Keralit® met verticale of horizontale nerf) kunststof dakkapel. Als je geen nerf wenst, is een Trespa® dakkapel de aangewezen optie. Beide kunststof soorten zijn supersterk en onderhoudsarm, Keralit® is echter wel wat duurder.

In sommige situaties kies je voor een houten dakkapel; bijvoorbeeld als je specifieke wensen hebt en maatwerk nodig hebt, je zelf nog aanpassingen wilt maken aan je dakkapel of als dit beter bij het karakter van je huis past.

In onze configurator kun je zelf gemakkelijk de verschillen in prijs berekenen.

Dakkapel configurator Offerte aanvragen

Stel je dakkapel samen en bereken direct de kosten van een dakkapel

Met onze dakkapel configurator stel je zelf in enkele klikken je dakkapel samen, krijg je een idee hoe deze eruit ziet op jouw dak, wat de mogelijkheden zijn en de kosten van jouw dakkapel. Ben je nieuwsgierig geworden? Het is volledig vrijblijvend!

Wil je teruggebeld worden?

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken, dan bellen wij je graag terug.