Een dakkapel
al vanaf €3.760,-

De exacte kostprijs van een dakkapel kunnen wij niet zomaar aangeven. Net zoals een dakkapel altijd maatwerk is, zullen ook de prijzen al snel variëren. Zo zijn ze bijvoorbeeld afhankelijk van de gebruikte materialen, de afmetingen, de hellingsgraad en de gewenste afwerking. De praktijk leert ons echter wel dat wij reeds een volledig afgewerkte dakkapel kunnen leveren vanaf €3.760,- en dit inclusief onze garantie van maar liefst 15 jaar.

Meer weten over hoe wij de dakkapel prijzen begroten of wens je vrijblijvend een offerte aan te vragen? Raadpleeg dan onze contactpagina of maak gebruik van onze handige terugbeldienst.

Onze projecten

Houten dakkapel

5.40 x 1.75

Houten dakkapel Prijs zoals getoond: € 7.400,-

Meranti hardhouten kozijnen A-klasse 3 keer draaikiep ramen Zijwangen Red Cedar gegrond Boeideel WBP Multiplex garantie plaat (10 jaar) R.C. Waarde 4.5 HR++ glas

Houten dakkapel

2.10 x 1.38

Houten dakkapel Prijs zoals getoond: € 4.620,-

Meranti A-klasse kozijn R.C. waarde 3.5 HR++ glas 2 naar buiten te openen ramen Roeden verdeling verticaal Extra details / profileringen in de boeideel (dakrand) Zinken kraal Omgekeerd rolluik volledig weggewerkt in de dakkapel Gehele dakkapel afgelakt in kleur Binnen afwerking met kraaldelen

Houten dakkapel

4.80 x 1.50

Houten dakkapel Prijs zoals getoond: € 6.380,-

Meranti A-klasse kozijn R.C.waarde 3.5 HR++ glas 2 naar buiten te openen ramen Paneel voorzien van Red Ceder schroten Zijwangen van Red Ceder schroten Zinken kraal Gehele dakkapel afgelakt in kleur

Kunststof dakkapel

4,70 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 6.565,-

Volledig Keralit Zijwangen antraciet RAL 7016 Boeideel créme wit RAL 9001 R.C. waarde 3.5 3 draaikiepramen Daktrim antraciet RAL 7016 Ubiflex loodvervanger zwart Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Kunststof dakkapel

2,50 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 4.325,-

Volledig Trespa in de kleur créme wit RAL 9001 R.C. waarde 3.5 2 draaikiepramen Ubiflex loodvervanger Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Kunststof dakkapel

4,00 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 5.230,-

Trespa antraciet RAL 7016 R.C. waarde 3.5 HR++ glas Schüco kunststof vlakke kozijnen Zwart Ubiflex lood vervanger

Kunststof dakkapel

4,50 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 6.187,-

Keralit zijwangen RAL 7001 Trespa boeideel créme wit RAL 9001 R.C. waarde 4.5 3 draaikiepramen 18 ponds lood Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Kunststof dakkapel

4,00 x 1,75

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 6.205,-

Volledig Keralit Créme wit RAL 9001 R.C. waarde 4.5 3 draaikiepramen Ubiflex loodvervanger Rolluik voorbereiding Keralit paneel Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Kunststof dakkapel

2,50 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 5.462,-

Volledig Trespa créme wit RAL 9001 R.C. waarde 3.5 Elektrisch (Somfy) bedienbaar rolluik 2 draaikiepramen Verholen goten Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Deze factoren beïnvloeden de dakkapel prijzen

Uiteenlopende factoren beïnvloeden hoeveel een dakkapel kosten zal. Sommige factoren spelen in jouw financieel voordeel, anderen dan weer niet. Bij Dakkapel.nl communiceren we daar graag helder over. Op die manier voorkomen we misverstanden en weet je vooraf hoeveel jouw dakkapel kost. Transparantie is immers ook voor ons onontbeerlijk.

Gewenste afmetingen

In de eerste plaats zal de kostprijs van een dakkapel zich laten beïnvloeden door de gewenste breedte en hoogte. Zo zullen bij een bredere dakkapel de kosten steeds hoger zijn dan bij een smallere uitvoering. Toch is het belangrijk om aan te halen dat die prijzen relatief zijn. Zo leert de praktijk ons dat een extra brede dakkapel alsnog voordeliger kan zijn dan twee kleinere dakkapellen. Wanneer je een offerte aanvraagt, zullen we jou daar in alle transparantie op wijzen.

De dakhelling

De helling van het dak zal mee de afmetingen van de te bouwen dakkapel bepalen. Dat is zo omdat we bij een vlak dak veel meer afstand moeten overbruggen en meer materiaal nodig hebben. Hierdoor zal een dakkapel bij een stijl dak altijd goedkoper zijn.

Gebruikte materialen

Niet alleen de hoeveelheid materiaal speelt een rol, ook de materiaalsoort. Zo zal een dakkapel op basis van kunststof vaak de goedkoopste optie zijn. Hetzelfde geldt voor het materiaal van de afwatering of de vensterbanken. Hoe dan ook zullen wij steeds gericht adviseren. Hierdoor hebben we niet alleen aandacht voor de prijs, maar ook voor de uitstraling en de efficiëntie. Uiteraard staat het jou nog steeds vrij om voor een goedkopere optie te kiezen.

Persoonlijke voorkeuren

Persoonlijke voorkeuren spelen steeds een rol. Sommigen zweren bijvoorbeeld voor twee aparte dakkapellen in plaats van één grote, ongeacht de meerprijs. Ook wat betreft het aantal en het soort ramen is er een groot prijsverschil mogelijk. Kiepramen zijn bijvoorbeeld duurder dan klassieke ramen. Wil je ook horren om insecten buiten te houden? Geen probleem, maar dan zal ook dit de uiteindelijke kostprijs beïnvloeden. Geef bij een offerteaanvraag steeds jouw concrete voorkeuren aan, opdat we er meteen rekening mee houden.

De noodzakelijkheid van een bouwvergunning

Wanneer je een dakkapel aan de achterkant van het huis plaatst, heb je meestal geen bouwvergunning nodig. Aan de voorzijde van de woning is een bouwvergunning soms wel een noodzaak. Of je al dan niet een bouwvergunning nodig hebt? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Wij adviseren jou graag.

Weet wel dat de prijzen voor dergelijke bouwvergunningen sterk variëren. Dat is zo omdat iedere gemeente zijn eigen legeskosten mag vaststellen. De prijzen variëren dan ook van enkele tientjes tot net geen duizend euro. Informeer bij jouw gemeente naar de kostprijs van een bouwvergunning.

Dakkapel prijzen laten berekenen?

Bevind je je nog in een oriëntatiefase? Voor ons geen probleem. Ook wij weten als geen ander dat de prijzen van een dakkapel sterk kunnen variëren. Het is dan ook logisch dat je graag vooraf duidelijkheid krijgt.

Daarom kan je bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kan via onze website, maar wij sturen minstens even graag één van onze adviseurs ter plaatse om de situatie met jou te bespreken. Die adviseur geeft jou meteen ook handig en vrijblijvend advies mee, opdat jullie samen kunnen zoeken naar de beste oplossing.

Eventueel kan je wel al even de prijzen bekijken van enkele van onze eerdere projecten. Hoewel zij geen pasklaar antwoord bieden, geven ze toch een duidelijke indicatie van hoeveel een dakkapel kosten kan.

Ontvang je naast jouw prijsofferte ook graag een offerte voor een dakkapel met betaalplan? Geen probleem, laat het ons even weten en wij doen het nodige.

Vraag direct meer informatie aan

 

Vraag een offerte aan

Bel mij terug