Een dakkapel
al vanaf €3.760,-

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel voor jouw woning? Begrijpelijk! De exacte prijs verschilt echter per individuele opdracht. Dakkapel.nl zorgt voor maatwerk en daardoor variëren de prijzen per ontwerp. Zo zijn de kosten afhankelijk van de materiaalsoort, gewenste afmetingen, de hellingsgraad en uiteraard de beoogde afwerking. De praktijk leert wel dat wij een volledig afgewerkte dakkapel kunnen leveren vanaf €3.760,-. Dit is inclusief onze garantie van maar liefst vijftien jaar.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw eigen huis voor of geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Raadpleeg dan onze contactpagina of maak gebruik van de handige terugbeldienst.

Onze projecten

Houten dakkapel

5.40 x 1.75

Houten dakkapel Prijs zoals getoond: € 8.854,-

Meranti hardhouten kozijnen A-klasse 3 keer draaikiep ramen Zijwangen Red Cedar gegrond Boeideel WBP Multiplex garantie plaat (10 jaar) R.C. Waarde 4.5 HR++ glas

Houten dakkapel

2.10 x 1.38

Houten dakkapel Prijs zoals getoond: € 7.024,-

Meranti A-klasse kozijn R.C. waarde 4.5 HR++ glas 2 naar buiten te openen ramen Roeden verdeling verticaal Extra details / profileringen in de boeideel (dakrand) Zinken kraal Omgekeerd rolluik volledig weggewerkt in de dakkapel Gehele dakkapel afgelakt in kleur Binnen afwerking met kraaldelen

Houten dakkapel

4.80 x 1.50

Houten dakkapel Prijs zoals getoond: € 8.053,-

Meranti A-klasse kozijn R.C.waarde 3.5 HR++ glas 2 naar buiten te openen ramen Paneel voorzien van Red Ceder schroten Zijwangen van Red Ceder schroten Zinken kraal Gehele dakkapel afgelakt in kleur

Kunststof dakkapel

4,70 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 7.270,-

Volledig Keralit Zijwangen antraciet RAL 7016 Boeideel créme wit RAL 9001 R.C. waarde 4.5 3 draaikiepramen Daktrim antraciet RAL 7016 Ubiflex loodvervanger zwart Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Kunststof dakkapel

2,50 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 5.065,-

Volledig Trespa in de kleur créme wit RAL 9001 R.C. waarde 4.5 2 draaikiepramen Ubiflex loodvervanger Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Kunststof dakkapel

4,00 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 6.020,-

Trespa antraciet RAL 7016 R.C. waarde 4.5 HR++ glas Schüco kunststof vlakke kozijnen Zwart Ubiflex lood vervanger

Kunststof dakkapel

4,50 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 6.710,-

Keralit zijwangen RAL 9001 Trespa boeideel créme wit RAL 9001 R.C. waarde 4.5 3 draaikiepramen 18 ponds lood Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Kunststof dakkapel

4,00 x 1,75

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 7.556,-

Volledig Keralit Créme wit RAL 9001 R.C. waarde 4.5 3 draaikiepramen Ubiflex loodvervanger Rolluik voorbereiding Keralit paneel Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Kunststof dakkapel

2,50 x 1,50

Kunststof dakkapel Prijs zoals getoond: € 6.052,-

Volledig Trespa créme wit RAL 9001 R.C. waarde 4.5 Elektrisch (Somfy) bedienbaar rolluik 2 draaikiepramen Verholen goten Schüco vlak kozijn créme wit RAL 9001

Factoren die de prijs beïnvloeden

Verschillende factoren hebben invloed op de prijs van een dakkapel. Bij Dakkapel.nl communiceren we daar graag helder over. Op die manier voorkomen we misverstanden en weet je vooraf precies wat je kunt verwachten. Transparantie is immers ook voor ons essentieel.

Gewenste afmetingen

Allereerst is de kostprijs afhankelijk van de gewenste breedte en hoogte. Zo zijn de kosten van een brede dakkapel vanzelfsprekend hoger dan een smaller exemplaar. Toch is het belangrijk om aan te halen dat die prijzen relatief zijn. Zo leert de praktijk ons dat één brede dakkapel alsnog voordeliger kan uitpakken dan twee kleinere. Wanneer je een offerte aanvraagt, voorzien we je graag van advies hierover.

De dakhelling

De helling van het dak speelt een rol bij de afmetingen van de te bouwen dakkapel. Bij een vlak dak is er bijvoorbeeld meer materiaal nodig om de afstand te overbruggen. Hierdoor ben je vanzelfsprekend goedkoper uit bij een stijl aflopend dak.

Gebruikte materialen

Niet alleen de hoeveelheid materiaal speelt een rol, maar ook het soort. Zo is een dakkapel op basis van kunststof doorgaans de goedkoopste optie. Hetzelfde geldt voor het materiaal van de afwatering of vensterbanken. We geven daarom altijd gericht advies over de beste keuze, maar hebben daarnaast ook oog voor de algehele uitstraling.

Persoonlijke voorkeuren

Naast ons deskundige advies, zijn jouw persoonlijke wensen en voorkeuren natuurlijk ook belangrijk. De een zweert bijvoorbeeld bij twee aparte dakkapellen in plaats van één grote – ongeacht de eventuele meerprijs. Verder is de prijs afhankelijk van het aantal en het soort ramen waarvoor men kiest. Kiepramen zijn namelijk duurder dan klassieke ramen. Tot slot kun je kiezen voor accessoires als horren om insecten buiten te houden. Allemaal aspecten die we meenemen in het uiteindelijke kostenplaatje. Het is dan ook van belang dat deze specifieke voorkeuren correct worden opgenomen in een offerte aanvraag.

De noodzakelijkheid van een bouwvergunning

Wanneer je een dakkapel aan de achterzijde van het huis plaatst, heb je mééstal geen bouwvergunning nodig. De voorzijde is echter een ander verhaal, daarbij is een bouwvergunning soms wel noodzakelijk. Weet je niet zeker of je een vergunning nodig hebt? Dan adviseren we je hier uiteraard graag over. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren.

Het is goed om te weten dat de prijzen voor dergelijke vergunningen sterk kunnen varieren. Iedere gemeente heeft namelijk de bevoegdheid om zijn eigen legeskosten vast te stellen. Dat kan zorgen voor prijsverschillen van enkele tientjes tot net geen duizend euro. Informeer jezelf daarom goed hierover bij je eigen gemeente.

Dakkapel.nl berekent je prijs

Bevind je je nog in een oriëntatiefase? Dat vinden we bij Dakkapel.nl geen probleem. Wij weten als geen ander dat de prijzen van een dakkapel sterk uiteenlopen. Het is daarom ook logisch dat je graag vooraf duidelijkheid wil.

Deze duidelijkheid krijg je bij ons! Je kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dat kan via onze website, maar ook zeker via één van onze adviseurs. Deze komen bij jou thuis langs om de mogelijkheden te bespreken. Na afloop ontvang je een overzichtelijk en vrijblijvend advies, zodat je dit op je gemak nog eens zelf kunt doornemen.

Wil je toch een beter beeld krijgen van de te verwachten kosten voor een dakkapel? Dan vind je hier enkele voorbeelden van reeds afgeronde projecten. Houd daarbij wel in je achterhoofd dat deze geen pasklaar antwoord bieden, maar slechts een indicatie geven.

Mocht je tot slot ook graag informatie willen ontvangen over een eventueel betaalplan van je dakkapel? Ook dat is mogelijk! Geef ons een seintje en we maken het in orde.

Vraag direct meer informatie aan

 

Vraag een offerte aan

Bel mij terug