Een dakkapel laten plaatsen
in Apeldoorn

Dakkapel Apeldoorn

Door regels van de rijksoverheid is de plaatsing van een dakkapel niet altijd zonder vergunning te verwezenlijken. Voor de behandeling van een vergunningsaanvraag betaalt u zogenoemde bouwleges. De kosten hiervan verschillen per gemeente. De gemeente Apeldoorn brengt voor elke aanvraag kosten in rekening, ook voor aanvragen die niet resulteren in een vergunning. In dit laatste geval brengt de gemeente een bedrag van € 250,- in rekening.

In sommige situaties kan deze gemeente alleen een vergunning verlenen bij een ontheffing. Dit kan voorkomen als uw bouwplan in strijd is met de voorschriften van het bestemmingsplan. De verlening van een ontheffing brengt bovendien extra leges met zich mee, waarbij de hoogte afhankelijk is van het type ontheffing.

Als u een nieuwe dakkapel wilt plaatsen of uitbreiden, berekent de gemeente Apeldoorn de leges via het normkostensysteem. Het begintarief hiervan is € 400,-. Dit loopt bij een bouwsom van tienduizend euro op tot € 664,- in 2019. Daarbovenop komt een vast bedrag per vierkante meter gebruiksoppervlak, welke afhankelijk is van het soort bouwwerk. Het tarief voor een vrijstaande woning betreft € 33,- per vierkante meter. Voor een dakkapel gelden hier de volgende leges:
– Tot en met een breedte van vier meter: € 107,60
– Vanaf vier meter voor zover deze de vier meter te boven gaan per meter: € 22,-

Klantervaringen uit Apeldoorn en omgeving
“Hele nette firma. Goed bereikbare mensen. En geen geschuif met afspraken. Ook als achteraf blijkt dat er in de communicatie een misverstand is geslopen is geen moeite te veel om dit te herstellen. Wij zijn zeer tevreden met onze twee dakkapellen, (van samen 20 meter!)”

– Familie Van Olst uit Apeldoorn

Kosten dakkapel in Apeldoorn
Bent u benieuwd naar de precieze kosten van een dakkapel, inclusief plaatsing? Hieronder vindt u een overzicht:

Soort dakkapel           Vanaf prijs                  Direct naar

Prefab                         In overleg                   Meer informatie

Kunststof                    € 3.420,-                     Meer informatie

Hout                            € 3.767,-                     Meer informatie

 

Vraag een offerte aan

Bel mij terug