Dakkapel voorzijde

In veel gevallen kun je een dakkapel zonder vergunning plaatsen. We hebben de meest voorkomende situaties voor je op een rijtje gezet.

Dakkapel voorzijde

Als je meer ruimte en lichtinval wilt op de bovenste verdieping van je huis, kan een dakkapel aan de voorzijde van het huis een goede oplossing zijn. Een dakkapel biedt niet alleen extra ruimte, maar kan ook een esthetische meerwaarde bieden aan je woning.

Voordelen van een dakkapel aan de voorzijde

Een dakkapel aan de voorzijde van het huis kan verschillende voordelen bieden. Zo zorgt het voor meer lichtinval en ventilatiemogelijkheden, waardoor de kamer frisser en ruimer aanvoelt. Daarnaast kan een dakkapel de waarde van je huis verhogen en kan het de uitstraling van je woning verbeteren. Bovendien kan een dakkapel aan de voorzijde van het huis zorgen voor een betere balans in het ontwerp van de woning.

Vergunning dakkapel voorzijde laten regelen

Het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van het huis kan echter wel gepaard gaan met een vergunningsaanvraag bij de gemeente. Gelukkig kan dakkapel.nl je hierbij helpen. Wij hebben jarenlange ervaring met vergunningsaanvragen en weten precies wat er nodig is om een vergunning te krijgen voor een dakkapel aan de voorzijde van je woning.

Dakkapel voorzijde kosten

Wil je weten wat een dakkapel aan de voorkant van je woning gaat kosten? Bereken de prijs in onze dakkapel configurator! Als je wilt dat wij de vergunning aanvraag voor je regelen, dan kun je onder Stap 5 (opties) de "vergunning aanvraag" op "Ja" zetten voor het totale kostenplaatje.

Voorbeeld dakkapel voorzijde woning

Dakkapel voorzijde woning in Lansingerland

Twijfel je nog over de mogelijkheden voor een dakkapel die aansluit bij jouw woning? We voorzien je graag van een deskundig advies! We komen graag bij je woning kijken of een dakkapel aan de voorzijde mogelijk is. Neem vrijblijvend contact op via 0570 - 769053 of stel een vraag per e-mail via info@dakkapel.nl.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Dakkapel met versteviging voor zonnepanelen

325 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Den Haag. De dakkapel heeft extra versteviging zodat er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden, wel zo duurzaam!

2 pareltjes naast elkaar

515 x 175cm

Deze 2 pareltjes mochten wij onlangs in Cothen plaatsen. Deze witte dakkapellen zijn afgewerkt met keralit en hebben een aluminium kraal als daktrim. Wist je dat je korting krijgt op je dakkapel als je samen met de buren een dakkapel laat plaatsen?

Dakkapel in de winter plaatsen

420 x 150cm

Door weer en wind staan onze monteurs voor u klaar om de dakkapel te plaatsen. In elk seizoen kunnen dakkapellen geplaatst worden. Onze monteurs hebben materialen bij zich om de dakkapel om in elke weersomstandigheden te kunnen plaatsen.

Dakkapel over 2 kamers

415 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij in Utrecht plaatsen. De dakkapel geeft extra licht en ruimte over 2 kamers. De muur tussen de kamers is door het paneel niet zichtbaar aan de buitenzijde.
De dakkapel is volledig in de kleur RAL 7016 (antracietgrijs) gemaakt. Ook de kozijnen en de daktrim zijn in deze kleur waardoor het 1 mooi geheel is.

Strakke en moderne dakkapel

350 x 176cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs in Almere plaatsen. De dakrand is afgewerkt met een aluminiumkraal en in de kozijnen zijn 2 ventilatieroosters weggewerkt. De dakkapel heeft een extra hoogte, waardoor er nog meer ruimte gecreƫerd wordt op de zolder.

Grote witte dakkapel

536 x 175cm

Mooie brede dakkapel van meer dan 5 meter. Afgewerkt met trespa in de kleur wit.

Dakkapel Hellevoetsluis

248 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Hellevoetsluis, de dakkapel is afgewerkt met Keralit in de kleur antracietgrijs. In het vaste raam zit een rooster voor een goede ventilatie in de kamer.
Het dak van de dakkapel is extra verstevigd zodat hier zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.

Houten dakkapel

283 x 175cm

Deze dakkapel is volledig van hout, de buitenzijde is afgewerkt met Red Cedar platen en afgelakt in RAL 9001

Dakkapel achterzijde meestal vergunningsvrij

In de meeste gevallen is een vergunning voor een dakkapel aan de achterzijde van het huis niet nodig. Dit komt doordat de achterzijde van het huis vaak minder zichtbaar is voor omwonenden en de openbare weg. Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde kan daarom een stuk makkelijker zijn dan aan de voorzijde. Het kan echter wel zo zijn dat er nog steeds bepaalde regels gelden, zoals bijvoorbeeld de maximale hoogte en breedte van de dakkapel. Ook hierbij kan Dakkapel.nl je helpen.

Laat ons je helpen bij je vergunningsaanvraag

Bij het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van het huis is in de meeste gevallen een vergunning nodig. Het is belangrijk om te weten dat de vergunningseisen per gemeente kunnen verschillen. Het aanvragen van een vergunning kan daarom een ingewikkeld proces zijn. Dakkapel.nl heeft jarenlange ervaring met vergunningsaanvragen en kan deze taak dan ook uit handen nemen. Tijdens het vrijblijvend adviesgesprek kunnen onze specialisten beoordelen of de kans op een vergunning aan de voorzijde kansrijk is. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Offerte aanvragen

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl