Dakkapel voorzijde

In veel gevallen kun je een dakkapel zonder vergunning plaatsen. We hebben de meest voorkomende situaties voor je op een rijtje gezet.

Dakkapel voorzijde

Als je meer ruimte en lichtinval wilt op de bovenste verdieping van je huis, kan een dakkapel aan de voorzijde van het huis een goede oplossing zijn. Een dakkapel biedt niet alleen extra ruimte, maar kan ook een esthetische meerwaarde bieden aan je woning.

Voordelen van een dakkapel aan de voorzijde

Een dakkapel aan de voorzijde van het huis kan verschillende voordelen bieden. Zo zorgt het voor meer lichtinval en ventilatiemogelijkheden, waardoor de kamer frisser en ruimer aanvoelt. Daarnaast kan een dakkapel de waarde van je huis verhogen en kan het de uitstraling van je woning verbeteren. Bovendien kan een dakkapel aan de voorzijde van het huis zorgen voor een betere balans in het ontwerp van de woning.

Vergunning dakkapel voorzijde laten regelen

Het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van het huis kan echter wel gepaard gaan met een vergunningsaanvraag bij de gemeente. Gelukkig kan dakkapel.nl je hierbij helpen. Wij hebben jarenlange ervaring met vergunningsaanvragen en weten precies wat er nodig is om een vergunning te krijgen voor een dakkapel aan de voorzijde van je woning.

Dakkapel voorzijde kosten

Wil je weten wat een dakkapel aan de voorkant van je woning gaat kosten? Bereken de prijs in onze dakkapel configurator! Als je wilt dat wij de vergunning aanvraag voor je regelen, dan kun je onder Stap 5 (opties) de "vergunning aanvraag" op "Ja" zetten voor het totale kostenplaatje.

Voorbeeld dakkapel voorzijde woning

Dakkapel voorzijde woning in Lansingerland

Twijfel je nog over de mogelijkheden voor een dakkapel die aansluit bij jouw woning? We voorzien je graag van een deskundig advies! We komen graag bij je woning kijken of een dakkapel aan de voorzijde mogelijk is. Neem vrijblijvend contact op via 0570 - 769053 of stel een vraag per e-mail via info@dakkapel.nl.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Duo plaatsing, dubbel zoveel ruimte

420 x 131cm

Deze monumenten-blauwe dakkapellen mochten wij onlangs plaatsen in Oostwold. Wij mochten de klanten blij maken met extra ruimte op zowel de eerste als de tweede verdieping!
De dakkapellen hebben verdiepte kozijnen en wij mochten ook de vergunningsaanvraag regelen voor de klant.

Staalblauwe dakkapel

253 x 150cm

Vandaag mochten wij deze staalblauwe dakkapel plaatsen in Wateringen. De dakkapel is afgewerkt met keralit in de kleur RAL 5011. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en het dak is verstevigd ten behoeve van zonnepanelen. In het vaste raam zit een ventilatierooster die zorgt voor een goede circulatie van verse lucht in de woning.

Dakkapel met elektrisch rolluik

375 x 150cm

Deze dakkapel heeft een elektrisch rolluik onder het boeideel weggewerkt. De geleiders lopen strak langs de kozijnen waardoor het nauwelijks zichtbaar is dat er een rolluik bij zit. En toch is het heerlijk om wanneer gewenst de zon of de warmte tegen te kunnen houden.
De dakkapel is afgewerkt met keralit in de kleur RAL 7016 (antracietgrijs) en in de vaste ramen zijn ventilatieroosters geplaatst.

Dakkapel met 4 vlaks roeden in het glas

290 x 149cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Bergschenhoek. Om de dakkapel mooi aan te laten sluiten bij de rest van de woning zijn er in het glas roeden geplaatst.
Verder is de dakkapel afgewerkt met trespa platen in de kleur RAL 9001 crème wit.
De draaiende delen zijn voorzien van aluminium inzethorren zodat ongedierte en muggen met dit warme weer mooi buiten gehouden kunnen worden.

Dakkapel met rolluiken

384 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Groot-Ammers. De dakkapel is afgewerkt met keralit en heeft onder het boeideel 2 elektrisch bedienbare rolluiken weggewerkt.

Klaar voor de toekomst

435 x 149cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Bodegraven, de nieuwe eigenaren zijn hiermee helemaal klaar voor de toekomst doordat de dakkapel extra versteviging heeft om zonnepanelen op te plaatsen. De dakkapel heeft ook een verhoogde RC waarde waardoor deze extra geïsoleerd.
Onder het boeideel zijn rolluiken weggewerkt.

draaikiep in kleur antraciet-grijs

431 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in de kleur RAL 7016 (antracietgrijs) met witte kozijnen. De draaiende delen hebben weer dezelfde kleur als de rest van de dakkapel wat het een mooi speels effect geeft.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt en het dak is extra verstevigd zodat hier zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.
Wij kunnen ook het grove afval afvoeren, dit plaatsen wij in big bags en nemen wij mee op de aanhangers.

Dakkapel van Keralit

310 x 130cm

Deze dakkapel is afgewerkt met horizontale keralit rabatdelen.
De RC waarde is verhoogd waardoor deze extra geïsoleerd is, daarnaast is ook het dak extra verstevigd zodat hier zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.

Dakkapel achterzijde meestal vergunningsvrij

In de meeste gevallen is een vergunning voor een dakkapel aan de achterzijde van het huis niet nodig. Dit komt doordat de achterzijde van het huis vaak minder zichtbaar is voor omwonenden en de openbare weg. Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde kan daarom een stuk makkelijker zijn dan aan de voorzijde. Het kan echter wel zo zijn dat er nog steeds bepaalde regels gelden, zoals bijvoorbeeld de maximale hoogte en breedte van de dakkapel. Ook hierbij kan Dakkapel.nl je helpen.

Laat ons je helpen bij je vergunningsaanvraag

Bij het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van het huis is in de meeste gevallen een vergunning nodig. Het is belangrijk om te weten dat de vergunningseisen per gemeente kunnen verschillen. Het aanvragen van een vergunning kan daarom een ingewikkeld proces zijn. Dakkapel.nl heeft jarenlange ervaring met vergunningsaanvragen en kan deze taak dan ook uit handen nemen. Tijdens het vrijblijvend adviesgesprek kunnen onze specialisten beoordelen of de kans op een vergunning aan de voorzijde kansrijk is. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Offerte aanvragen