Dakkapel voorzijde

In veel gevallen kun je een dakkapel zonder vergunning plaatsen. We hebben de meest voorkomende situaties voor je op een rijtje gezet.

Dakkapel voorzijde

Als je meer ruimte en lichtinval wilt op de bovenste verdieping van je huis, kan een dakkapel aan de voorzijde van het huis een goede oplossing zijn. Een dakkapel biedt niet alleen extra ruimte, maar kan ook een esthetische meerwaarde bieden aan je woning.

Voordelen van een dakkapel aan de voorzijde

Een dakkapel aan de voorzijde van het huis kan verschillende voordelen bieden. Zo zorgt het voor meer lichtinval en ventilatiemogelijkheden, waardoor de kamer frisser en ruimer aanvoelt. Daarnaast kan een dakkapel de waarde van je huis verhogen en kan het de uitstraling van je woning verbeteren. Bovendien kan een dakkapel aan de voorzijde van het huis zorgen voor een betere balans in het ontwerp van de woning.

Vergunning dakkapel voorzijde laten regelen

Het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van het huis kan echter wel gepaard gaan met een vergunningsaanvraag bij de gemeente. Gelukkig kan dakkapel.nl je hierbij helpen. Wij hebben jarenlange ervaring met vergunningsaanvragen en weten precies wat er nodig is om een vergunning te krijgen voor een dakkapel aan de voorzijde van je woning.

Dakkapel voorzijde kosten

Wil je weten wat een dakkapel aan de voorkant van je woning gaat kosten? Bereken de prijs in onze dakkapel configurator! Als je wilt dat wij de vergunning aanvraag voor je regelen, dan kun je onder Stap 5 (opties) de "vergunning aanvraag" op "Ja" zetten voor het totale kostenplaatje.

Voorbeeld dakkapel voorzijde woning

Dakkapel voorzijde woning in Lansingerland

Twijfel je nog over de mogelijkheden voor een dakkapel die aansluit bij jouw woning? We voorzien je graag van een deskundig advies! We komen graag bij je woning kijken of een dakkapel aan de voorzijde mogelijk is. Neem vrijblijvend contact op via 0570 - 769053 of stel een vraag per e-mail via info@dakkapel.nl.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Extra geïsoleerde dakkapel

3700 x 1500cm

Deze antracietgrijze dakkapel heeft twee rolluiken onder het boeideel weggewerkt. Daarnaast is de dakkapel extra geïsoleerd, in het dak, zijwangen en glas (HR+++). En het dak is extra verstevigd om zonnepanelen op te kunnen plaatsen.
Helemaal klaar voor de duurzame toekomst.

Trespa, creme wit

450 x 160cm

Deze dakkapel is afgewerkt met trespa HPL platen in de kleur RAL 9001 creme wit.

Dakkapel met triple glas

417 x 175cm

Deze dakkapel is uitgevoerd met triple glas waardoor de dakkapel beter geïsoleerd is.

Alle maten zijn mogelijk

940 x 175cm

Hier is mooi te zien dat er van alles mogelijk is. Er is hier een klein raampje gerealiseerd voor de badkamer zodat het daar goed kan ventileren, maar wel genoeg privacy biedt.
Verder is de dakkapel afgewerkt met keralit en is er onder het boeideel een rolluik weggewerkt.

Keralit in Soest

454 x 175cm

Deze witte dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Soest. De dakkapel past mooi bij de woning omdat de horizontale rabatdelen die op de gevel van de woning zitten ook toegepast zijn op de dakkapel.

Brede dakkapel met rolluiken

710 x 149cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Sleeuwijk. De dakkapel is over 2 kamer geplaatst waardoor er over de gehele breedte van de woning lekker veel ruimte bij is gekomen.
Onder het boeideel is voor elk kozijn een rolluik weggewerkt.

Donkere dakkapel met screen

422 x 175cm

Deze dakkapel heeft onder het boeideel een screen weggewerkt zitten. Doordat de geleiders ook in dezelfde kleur antraciet (RAL 7016) uitgevoerd zijn zie je helemaal niks van het screen als deze naar boven opgerold is. En toch kan je de warmte en het licht buiten houden als dit nodig is.

Duo kleurtje

307 x 150cm

Omdat wij dakkapellen op maat maken zijn er een heleboel combinaties mogelijk. Deze dakkapel heeft bijvoorbeeld verschillende kleuren. Het boeideel en de draaikiep ramen zijn staalblauw (RAL 5011) en de rest van de dakkapel is wit (RAL 9016)

Dakkapel achterzijde meestal vergunningsvrij

In de meeste gevallen is een vergunning voor een dakkapel aan de achterzijde van het huis niet nodig. Dit komt doordat de achterzijde van het huis vaak minder zichtbaar is voor omwonenden en de openbare weg. Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde kan daarom een stuk makkelijker zijn dan aan de voorzijde. Het kan echter wel zo zijn dat er nog steeds bepaalde regels gelden, zoals bijvoorbeeld de maximale hoogte en breedte van de dakkapel. Ook hierbij kan Dakkapel.nl je helpen.

Laat ons je helpen bij je vergunningsaanvraag

Bij het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van het huis is in de meeste gevallen een vergunning nodig. Het is belangrijk om te weten dat de vergunningseisen per gemeente kunnen verschillen. Het aanvragen van een vergunning kan daarom een ingewikkeld proces zijn. Dakkapel.nl heeft jarenlange ervaring met vergunningsaanvragen en kan deze taak dan ook uit handen nemen. Tijdens het vrijblijvend adviesgesprek kunnen onze specialisten beoordelen of de kans op een vergunning aan de voorzijde kansrijk is. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Offerte aanvragen