Een dakkapel laten plaatsen
in Zwolle

Dakkapel Zwolle

Wilt u een dakkapel laten plaatsen op uw woning in de gemeente Zwolle? Dan is het goed om u vooraf in te lezen in de actuele voorwaarden en regels. Zo is het per locatie in Nederland verschillende wat de geldende eisen zijn rondom een omgevingsvergunning – voorheen bekend als bouwvergunning. Toch kunt u in sommige gevallen zónder vergunning aan de slag.

Om erachter te komen of uw gewenste dakkapel hiervoor in aanmerking komt, kunt u het Omgevingsloket Online raadplegen voor een vergunningcheck. Mocht u een omgevingsvergunning nodig hebben, dan kunt u deze bovendien in hetzelfde online loket aanvragen. Wilt u graag advies over deze aanvraag, dan kunt u uiteraard bij één van onze medewerkers terecht.

Aan de behandeling van een vergunningsaanvraag zijn kosten verbonden, genaamd leges. In de gemeente Zwolle gelden daarvoor vanaf 2019 de volgende leges:
-Het tarief voor het verkrijgen van een verklaring om vergunningsvrij te bouwen bedraagt € 106,-
– Het tarief om beoordeling van een conceptaanvraag voor een omgevingsvergunning, ongeacht de uitkomst daarvan, bedraagt € 161,-. Wanneer er bij deze aanvraag een advies vanuit de welstandseisen noodzakelijk is, gaat het tarief omhoog met € 80,-.

Kosten bouwplan dakkapel:              Te betalen leges:

Tot € 2.250,-                                       € 374,-

€ 2.250 tot € 225.000,-           € 374,- (vermeerderd met 3,07% van het bedrag waarmee die bouwkosten € 2.250,- te boven gaan)

Prijzen Dakkapel.nl
Bent u benieuwd wat de precieze kosten zijn van een dakkapel inclusief de plaatsing? Hieronder vindt u een overzicht:

Soort dakkapel           Vanaf prijs                  Direct naar

Prefab                         In overleg                   Meer informatie

Kunststof                    € 3.420,-                     Meer informatie

Hout                            € 3.767,-                     Meer informatie

 

Vraag een offerte aan

Bel mij terug