FAQ

Wat is het verschil tussen een sporenkap en een gordingenkap?

Als je aan een dakkapel denkt, denk je ook na over de constructie er van. Zitten er nog verschillen in de diverse constructies van je dak? Uiteraard wil je niet dat je dakkapel in elkaar gaat storten omdat er niet goed gekeken is naar het type dak en de constructievormen. Een dak heeft twee soorten constructies. Een zogenaamd sporenkap is een dak dat ondersteund wordt door houten draagbalken die van de nok naar de goot lopen. Woningen waarbij de houten draagbalken in de lengterichting van het dak lopen, wordt een gordingenkap genoemd. De grote zware balken dragen dan af op de draagmuren en dit heeft inkepingen waar de gordingen in passen.

Wanneer je de constructie in orde gaat maken, moet je er voor zorgen dat de grootte van de dakkapel precies afgestemd is op de uitsparing in je bestaande dak. Je wil niet dat er kleine kieren ontstaan waar water en koude lucht door naar binnen kunnen komen. Dat zou toch ook erg jammer zijn voor je energierekening! Natuurlijk is het dan ook uitkijken voor lekkages, want als dat ontstaat, dan ben je een stuk verder van huis. De draagconstructie die volgt moet er een zijn die alle weersomstandigheden aan kan.

Al het timmerwerk waarmee je verder aan de slag gaat, is een secuur werk waar je veel expertise in moet hebben. Steek er veel werk en tijd in, en doe alles perfect. Al met al is het veel professioneel werk wat niet iedereen aan kan.

Als je alle kosten tegen het werk en precisie tegen elkaar afweegt, komen veel mensen tot de conclusie dat het verstandiger is om de keuze te maken om een prefab dakkapel te laten plaatsen. Alles wordt in dat geval voorbereid in de fabriek, zodat de prefab dakkapel in één keer op het dak geplaatst kan worden. Bij dakkapel.nl wordt dit allemaal voor je geregeld. Alle wensen kun je op je nieuwe dakkapel loslaten en in de fabriek wordt de dakkapel voor je gemaakt. De professionals maken het dak voor je open, en er wordt door dakkapel.nl gezorgd voor een kraan die in korte tijd de dakkapel kan plaatsen op het dak. Dit alles wordt in één dag voor je geregeld! Waarom zou je moeilijk doen over constructies?

daktype

Gerelateerde veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen