Trespa® dakkapel

Bij het samenstellen van je dakkapel kun je kiezen uit kunststof of hout. Kunststof dakkapellen maken wij met Trespa® of Keralit®. Wil je een effen dakkapel, dus niet houtlook en ook geen hout, dan kies je voor Trespa®. 

Wat is Trespa®?

Trespa® is een Nederlandse fabrikant van vezelplaten. Trespa® is de merknaam van dit bewezen product. Er zijn ook diverse andere aanbieders die het product (proberen) te evenaren onder de verzamelnaam HPL: High Pressure Laminate. Wij gebruiken alleen originele Trespa® materialen op onze dakkapellen. Trespa® is dus een HPL met daarin een mix van tot 70% hout gebaseerde vezels. Versimpeld omschreven worden de platen onder hoge druk en hoge temperatuur met behulp van hars bij elkaar geperst. Het resultaat is een plaat met zeer sterke eigenschappen en vormvast is. Omdat het materiaal niet vervormt, leent Trespa® zich uitstekend voor gevelbekleding en dus ook voor uw dakkapel.

Voordelen van een Trespa® dakkapel

Als je een dakkapel kiest met Trespa®, kies je voor het ultieme gemak! In vergelijking met hout heeft het nauwelijks aandacht nodig, de toplaag van Trepsa® is zeer sterk en kan alle Nederlandse weeromstandigheden met gemak aan. 

  • Bestand tegen elk weer: water, zon, warmte, koude en wind deert een Trespa® dakkapel niet
  • Vormvast en supersterk; nauwelijks te buigen of breken
  • Vuilwerend; op de toplaag kan viezigheid zich nauwelijks hechten, je dakkapel maak je gemakkelijk schoon met wat water en groene zeep
  • Beschikbaar in vele kleuren
  • Al met al een buitengewoon lange levensduur en dus een ideale keuze voor je dakkapel!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Dakkapel over 2 kamers

415 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij in Utrecht plaatsen. De dakkapel geeft extra licht en ruimte over 2 kamers. De muur tussen de kamers is door het paneel niet zichtbaar aan de buitenzijde.
De dakkapel is volledig in de kleur RAL 7016 (antracietgrijs) gemaakt. Ook de kozijnen en de daktrim zijn in deze kleur waardoor het 1 mooi geheel is.

Strak en modern

Deze dakkapel is afgewerkt met trespa in de kleur antraciet.

Hoe vaak moet ik mijn Trespa® dakkapel schoonmaken?

Maak de Trespa® panelen één keer per jaar schoon met water en wat (groene) zeep. Gebruik hiervoor een zachte spons, dus niet een schuurspons. Als je je dakkapel regelmatig schoonmaakt voorkom je dat de aanslag hardnekkig wordt. Is de dakkapel al lang niet schoongemaakt, dan kan de aanslag hardnekkig worden en lastig te verwijderen. In dat geval kun je overwegen met een hogedrukspuit de dakkapel te reinigen, mits het zorgvuldig en voorzichtig wordt gedaan. Je dakkapel kan elementen bevatten die niet goed tegen de hogedrukspuit kunnen, zoals rolluiken, rolluiken-rails, ventilatieroosters.  

Wat kost een Trespa® dakkapel?

Wij kunnen een volledig afgewerkte Trespa® dakkapel al vanaf € 5.914,- plaatsen. Als je wilt weten wat een Trespa® dakkapel kost, kun je zelf je prijs berekenen door een Trespa® dakkapel online samen te stellen in onze dakkapel configurator. Wil je direct een offerte aanvragen of advies over de verschillende kunststof soorten, dan bellen wij je graag terug.

Offerte aanvragen