Dakkapel afwerking binnenkant

Dakkapel afwerking binnenkant

Waarom moet een dakkapel afgetimmerd en afgewerkt worden?

Natuurlijk ziet de buitenkant er prachtig uit als de dakkapel geplaatst is, en deze wordt netjes afgetimmerd aan de buitenzijde om alles waterdicht te maken. Ook wordt de aansluiting tussen het dak en de dakkapel met bijvoorbeeld lood afgesloten. Een ander belangrijk aspect is dan de binnenkant: ook deze moet afgewerkt worden. Dakkapel.nl plaatst de dakkapel, maar timmert de binnenkant niet af: we leveren je dakkapel casco op. Doordat we ons specialiseren in het bouwen en plaatsen van dakkappellen, kunnen we de prijzen laag houden. Voor de binnenzijde afwerking zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit houdt in dat je de binnenzijde zelf nog moet afwerken, of dat je dit uitbesteed aan een aannemer of expert. Kies je er voor om de afwerking zelf te doen? Houd er dan rekening mee dat je zelf heel wat uren kwijt zal zijn aan het afwerken. Ook moet je zelf zorgen voor alle bouwmaterialen en wie weet heb je ook nog extra hulpmiddelen nodig die je moet aanschaffen omdat deze niet in je gereedschapskist te vinden is. Bij het inschakelen van een extern bedrijf betaal je uiteraard de arbeidsuren, maar zij zorgen voor gereedschap, bouwmaterialen en de complete afwerking.

Dakkapel binnenkant aftimmeren

Na plaatsing moet de binnenkant dus afgetimmerd gaan worden. Zonder een aftimmering blijf je het isolatiemateriaal, bedrading en het ruwe timmerwerk nog zien. Dat is iets dat je bij je mooie nieuwe dakkapel natuurlijk niet wil zien. Ook kan er bij een aftimmering gelijk diverse wensen worden meegenomen: je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie vensterbank of verlichting (spotjes) in het plafond van de dakkapel, of plafondluidsprekers laten inbouwen. Ook kun je gelijk opbergruimte laten creëren door deurtjes of schuifdeuren te laten plaatsen voor het knieschot. Een goede aftimmering en afwerking zorgt voor een langere levensduur van je dakkapel aan de binnenzijde en hierdoor maak je je dakkapel dus duurzaam. Je kunt kiezen voor hout als afwerking (plinten en/of afwerklatten), maar ook gipsplaten is een veel gekozen optie.

Dakkapel isoleren aan de binnenzijde

Aan de buitenzijde van je dakkapel is al isolatiemateriaal aanwezig. Toch wordt er aangeraden ook aan de binnenzijde isolatiemateriaal aan te (laten) brengen. Doe je dit niet, dan kan dit zorgen voor kostbaar warmteverlies en betaal je dus meer voor je energie.

Dakkapel stucen en schilderen aan de binnenzijde

De laatste stap in de afwerking van jouw nieuwe ruimte: het stucen en schilderen. Gipsplaten zijn ideaal om te stucen, en met een mooie streek verf zorg je ervoor dat jouw nieuwe ruimte helemaal klaar is voor gebruik!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl