Dakkapel afwerking binnenkant

Dakkapel afwerking binnenkant

Waarom moet een dakkapel afgetimmerd en afgewerkt worden?

Natuurlijk ziet de buitenkant er prachtig uit als de dakkapel geplaatst is, en deze wordt netjes afgetimmerd aan de buitenzijde om alles waterdicht te maken. Ook wordt de aansluiting tussen het dak en de dakkapel met bijvoorbeeld lood afgesloten. Een ander belangrijk aspect is dan de binnenkant: ook deze moet afgewerkt worden. Dakkapel.nl plaatst de dakkapel, maar timmert de binnenkant niet af: we leveren je dakkapel casco op. Doordat we ons specialiseren in het bouwen en plaatsen van dakkappellen, kunnen we de prijzen laag houden. Voor de binnenzijde afwerking zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit houdt in dat je de binnenzijde zelf nog moet afwerken, of dat je dit uitbesteed aan een aannemer of expert. Kies je er voor om de afwerking zelf te doen? Houd er dan rekening mee dat je zelf heel wat uren kwijt zal zijn aan het afwerken. Ook moet je zelf zorgen voor alle bouwmaterialen en wie weet heb je ook nog extra hulpmiddelen nodig die je moet aanschaffen omdat deze niet in je gereedschapskist te vinden is. Bij het inschakelen van een extern bedrijf betaal je uiteraard de arbeidsuren, maar zij zorgen voor gereedschap, bouwmaterialen en de complete afwerking.

Dakkapel binnenkant aftimmeren

Na plaatsing moet de binnenkant dus afgetimmerd gaan worden. Zonder een aftimmering blijf je het isolatiemateriaal, bedrading en het ruwe timmerwerk nog zien. Dat is iets dat je bij je mooie nieuwe dakkapel natuurlijk niet wil zien. Ook kan er bij een aftimmering gelijk diverse wensen worden meegenomen: je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie vensterbank of verlichting (spotjes) in het plafond van de dakkapel, of plafondluidsprekers laten inbouwen. Ook kun je gelijk opbergruimte laten creëren door deurtjes of schuifdeuren te laten plaatsen voor het knieschot. Een goede aftimmering en afwerking zorgt voor een langere levensduur van je dakkapel aan de binnenzijde en hierdoor maak je je dakkapel dus duurzaam. Je kunt kiezen voor hout als afwerking (plinten en/of afwerklatten), maar ook gipsplaten is een veel gekozen optie.

Dakkapel isoleren aan de binnenzijde

Aan de buitenzijde van je dakkapel is al isolatiemateriaal aanwezig. Toch wordt er aangeraden ook aan de binnenzijde isolatiemateriaal aan te (laten) brengen. Doe je dit niet, dan kan dit zorgen voor kostbaar warmteverlies en betaal je dus meer voor je energie.

Dakkapel stucen en schilderen aan de binnenzijde

De laatste stap in de afwerking van jouw nieuwe ruimte: het stucen en schilderen. Gipsplaten zijn ideaal om te stucen, en met een mooie streek verf zorg je ervoor dat jouw nieuwe ruimte helemaal klaar is voor gebruik!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Dakkapel in dennengroen

490 x 175cm

Deze dakkapel is voorzien van 2 ventilatieroosters in de vaste ramen.
De vlakke kunststof kozijnen in de kleur RAL 9016 (wit) geven het een mooie moderne look.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met sleepdak

420 x 208cm

Onlangs mochten wij deze grote dakkapel met sleepdak plaatsen in Zoetermeer.
De dakkapel is uitgevoerd met een inpandige goot en heeft dakpannen bovenop liggen.
Het glas in deze dakkapel is zonwerend.

dakkapel met extra bovenlichten

379 x 175cm

deze bijzondere dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Rijswijk.
De kozijnen zijn uitgevoerd met 4 draaikiep ramen waarbij boven elk raam een vast raam zit met een verticale roedeverdeling. Dit creëert een mooi klassiek beeld en staat perfect bij de rest van de woning.
Ook is het deze dakkapel extra goed geïsoleerd door het gebruik van extra isolatie (RC waarde 6.0) en tripple glas.

Houten dakkapel in Bussum

345 x 125cm

Deze dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout en meranti hardhouten kozijnen.
3 ramen kunnen open en 1 raam is vast, maar doordat hier gebruik is gemaakt van een vaste vleugel is het allemaal 1 mooi geheel.

Dakkapel zonder overstek met zinken zijwangen

240 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Den Haag.
De dakkapel is uitgevoerd in de kleur antracietgrijs en heeft fels zinken zijwangen.
De onderkant van de zijwangen hebben verholen goten waardoor het water afgevoerd kan worden.

houten dakkapellen met mooi groot boeideel

446 x 125cm

Deze 2 prachtige dakkapellen mochten wij onlangs in Laren plaatsen.
De dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout, de dakkapellen zijn voorzien van houten kozijnen en zijn volledig afgelakt geleverd.

perfecte kleuren match

270 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Zaandam de kleuren (RAL 3005 wijn-rood) zijn perfect afgestemd op de kleuren van de woning wat het tot een mooi geheel maakt.

Mooie afwisseling met kleur en materiaal

330 x 175cm

Onlangs mochten wij deze prachtige dakkapel in Oldemarkt plaatsen.
Deze dakkapel is uitgevoerd met verschillende kleuren en materialen en is toch een mooi geheel.
Het boeideel en de voorkanten zijn van Trespa in de kleur wit. de zijwangen zijn van keralit in de kleur staalblauw.
Onder het boeideel zit een rolluik verwerkt.