Dakkapel airco

Bij het plaatsen van een dakkapel, kun je diverse wensen hebben. Werk je in de zomer op je zolder of slaap je op zolder? Dan kan een airconditioning een welkome aanvulling zijn op je dakkapel. Een dakkapel met een plat dak kan er voor zorgen dat de temperatuur flink oploopt op je zolder. Dan is het lastig om de zolder koel te houden. Een airco in de ruimte zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van een aangename temperatuur op je zolder. Als je een dakkapel laat plaatsen, heb je direct de mogelijkheid om de klimaatregeling in orde te maken op je zolder.

Er zijn verschillende mogelijkheden qua airco’s:

Mobiele airco

Een mobiele airco of een monoblock airco (zonder buitenunit). Het grote voordeel van deze vorm van airco is dat de mobiele airco geen permanente plaats heeft en dus te verplaatsen is. Ook is het stukken goedkoper dan een vaste airco. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden; de stekker steek je in het stopcontact en je kunt gelijk genieten van de koele lucht. Een nadeel van deze airco is dat de compressor in de behuizing zelf zit, dus geluidsstil is deze vorm van airco niet. Ook is de mobiele airco niet echt energiezuinig. Doordat je door middel van een afvoerslang de warme lucht naar buiten afvoert, komt er ook gelijk weer wat warme buitenlucht mee terug naar binnen.

Split airco dakkapel

Split airco. Dit is een warmtepompsysteem dat werkt op basis van koelvloeistof. Het onttrekt de warmte uit de binnenruimte (de binnenunit genaamd), en pompt deze via de leidingen rond naar de buitenunit (de buitenruimte). Een split airco heeft een hoog rendement: je maakt een ruimte snel koeler, en het is een laag energiegebruik. Installatie door een expert is vereist.

Minirooftop op je dakkapel

Een modernere versie van een split airco is de Minirooftop. Deze wordt bij de bouw van je dakkapel in onze fabriek al netjes op je dakkapel geplaatst en als plafondairco verwerkt in je nieuwe dakkapel. Geen gedoe met leidingen; de Minirooftop bestaat uit een fraaie dunne plaat die aan het plafond van de dakkapel hangt, en die door middel van een klein gat naar de buitenkant van de dakkapel wordt geleid naar de buitenunit. Door het fraaie design valt de Minirooftop haast niet op. De Minirooftop zorgt voor een perfecte luchtcirculatie. De Minirooftop zuigt de warme lucht op aan de zijden van het raam en blaast de koude lucht de ruimte in.

Voor voorbeelden, kijk ook op Minirooftop.nl.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Dakkapel in dennengroen

490 x 175cm

Deze dakkapel is voorzien van 2 ventilatieroosters in de vaste ramen.
De vlakke kunststof kozijnen in de kleur RAL 9016 (wit) geven het een mooie moderne look.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met sleepdak

420 x 208cm

Onlangs mochten wij deze grote dakkapel met sleepdak plaatsen in Zoetermeer.
De dakkapel is uitgevoerd met een inpandige goot en heeft dakpannen bovenop liggen.
Het glas in deze dakkapel is zonwerend.

dakkapel met extra bovenlichten

379 x 175cm

deze bijzondere dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Rijswijk.
De kozijnen zijn uitgevoerd met 4 draaikiep ramen waarbij boven elk raam een vast raam zit met een verticale roedeverdeling. Dit creëert een mooi klassiek beeld en staat perfect bij de rest van de woning.
Ook is het deze dakkapel extra goed geïsoleerd door het gebruik van extra isolatie (RC waarde 6.0) en tripple glas.

Houten dakkapel in Bussum

345 x 125cm

Deze dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout en meranti hardhouten kozijnen.
3 ramen kunnen open en 1 raam is vast, maar doordat hier gebruik is gemaakt van een vaste vleugel is het allemaal 1 mooi geheel.

Dakkapel zonder overstek met zinken zijwangen

240 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Den Haag.
De dakkapel is uitgevoerd in de kleur antracietgrijs en heeft fels zinken zijwangen.
De onderkant van de zijwangen hebben verholen goten waardoor het water afgevoerd kan worden.

houten dakkapellen met mooi groot boeideel

446 x 125cm

Deze 2 prachtige dakkapellen mochten wij onlangs in Laren plaatsen.
De dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout, de dakkapellen zijn voorzien van houten kozijnen en zijn volledig afgelakt geleverd.

perfecte kleuren match

270 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Zaandam de kleuren (RAL 3005 wijn-rood) zijn perfect afgestemd op de kleuren van de woning wat het tot een mooi geheel maakt.

Mooie afwisseling met kleur en materiaal

330 x 175cm

Onlangs mochten wij deze prachtige dakkapel in Oldemarkt plaatsen.
Deze dakkapel is uitgevoerd met verschillende kleuren en materialen en is toch een mooi geheel.
Het boeideel en de voorkanten zijn van Trespa in de kleur wit. de zijwangen zijn van keralit in de kleur staalblauw.
Onder het boeideel zit een rolluik verwerkt.