Dakkapel airco

Bij het plaatsen van een dakkapel, kun je diverse wensen hebben. Werk je in de zomer op je zolder of slaap je op zolder? Dan kan een airconditioning een welkome aanvulling zijn op je dakkapel. Een dakkapel met een plat dak kan er voor zorgen dat de temperatuur flink oploopt op je zolder. Dan is het lastig om de zolder koel te houden. Een airco in de ruimte zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van een aangename temperatuur op je zolder. Als je een dakkapel laat plaatsen, heb je direct de mogelijkheid om de klimaatregeling in orde te maken op je zolder.

Er zijn verschillende mogelijkheden qua airco’s:

Mobiele airco

Een mobiele airco of een monoblock airco (zonder buitenunit). Het grote voordeel van deze vorm van airco is dat de mobiele airco geen permanente plaats heeft en dus te verplaatsen is. Ook is het stukken goedkoper dan een vaste airco. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden; de stekker steek je in het stopcontact en je kunt gelijk genieten van de koele lucht. Een nadeel van deze airco is dat de compressor in de behuizing zelf zit, dus geluidsstil is deze vorm van airco niet. Ook is de mobiele airco niet echt energiezuinig. Doordat je door middel van een afvoerslang de warme lucht naar buiten afvoert, komt er ook gelijk weer wat warme buitenlucht mee terug naar binnen.

Split airco dakkapel

Split airco. Dit is een warmtepompsysteem dat werkt op basis van koelvloeistof. Het onttrekt de warmte uit de binnenruimte (de binnenunit genaamd), en pompt deze via de leidingen rond naar de buitenunit (de buitenruimte). Een split airco heeft een hoog rendement: je maakt een ruimte snel koeler, en het is een laag energiegebruik. Installatie door een expert is vereist.

Minirooftop op je dakkapel

Een modernere versie van een split airco is de Minirooftop. Deze wordt bij de bouw van je dakkapel in onze fabriek al netjes op je dakkapel geplaatst en als plafondairco verwerkt in je nieuwe dakkapel. Geen gedoe met leidingen; de Minirooftop bestaat uit een fraaie dunne plaat die aan het plafond van de dakkapel hangt, en die door middel van een klein gat naar de buitenkant van de dakkapel wordt geleid naar de buitenunit. Door het fraaie design valt de Minirooftop haast niet op. De Minirooftop zorgt voor een perfecte luchtcirculatie. De Minirooftop zuigt de warme lucht op aan de zijden van het raam en blaast de koude lucht de ruimte in.

Voor voorbeelden, kijk ook op Minirooftop.nl.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl