Hoe moet je het dak van je dakkapel isoleren?

Hoe moet je het dak van je dakkapel isoleren?

In verband met de veranderlijke weersomstandigheden, maar ook de temperatuur binnenshuis op peil te houden, dien je je dak van de dakkapel te isoleren. Op deze manier zorg je ervoor dat je materiaal zo aanbrengt dat warmte, kou en/of geluid minder goed naar binnen of naar buiten kan. De isolatiewaarde wordt bepaald door onder andere het type isolatiemateriaal, de constructie en de dikte van het isolatiemateriaal.

Je kunt je dak van je dakkapel op verschillende manieren laten isoleren. Zo heb je een warm dak-isolatie, een koud dak-isolatie en een omgekeerd dak-isolatie.

Warm dak

Deze isolatie zit aan de buitenzijde van het dak van de dakkapel. De dakconstructie blijft op deze manier dezelfde temperatuur als je huis en zorgt dus voor minder temperatuurschommelingen. Daarom wordt het ook wel ‘warm dak’ genoemd. Deze vorm van isolatie houdt in dat de isolatie op het dakbeschot of andere dragende constructie wordt gelegd. Daar overheen komt de dakbedekking. Meestal worden hiervoor kunststof platen gebruikt.

Koud dak

Bij deze manier van isoleren wordt de isolatie aan de onderzijde van het dak aangebracht. In tegenstelling tot het warme dak, zit de dakconstructie dus bóven het isolatiemateriaal. Zodoende wordt het een ‘koud dak’ genoemd: het dak wordt niet opgewarmd door de warmte in huis. Glaswol, steenwol en rotswol zijn hiervoor veelgebruikte materialen.

Omgekeerd dak

Het omgekeerde dak is een variant op het warme dak. De isolatie zit net zoals bij het warme dak, aan de buitenzijde. Zodoende blijft de dakconstructie van de dakkapel warm. De isolatie wordt op de dakbedekking geplaatst en zal worden afgewerkt met tegels of grint.

Welke isolatie past bij mijn dakkapel?

Wanneer dakkapel.nl een nieuwe dakkapel bij je plaatst, wordt deze automatisch geïsoleerd met een warm dak. Op deze manier blijft de temperatuur het best in balans én heeft het de hoogste isolatiewaarde. Het risico op vocht in balken en dakbeschot is hierop zeer minimaal. Koude en omgekeerde daken komen voornamelijk nog voor in oudere bestaande bouw. Dakkapel.nl geeft je graag advies en inzicht over de isolatie van je nieuwe dakkapel.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl