Dakkapel reinigen

Een dakkapel wil je mooi houden en zuinig op zijn. Goed onderhoud is daarbij uiteraard erg belangrijk, want ook dakkapellen kunnen behoorlijk vies worden. Hoe vies je dakkapel wordt, is onder andere afhankelijk van het weer en de omgeving van je huis. Een dakkapel schoonmaken is erg belangrijk voor een goed onderhoud.

Hoe vaak maak je een dakkapel schoon

Voor een langdurig behoud van je dakkapel, is het belangrijk dat je de dakkapel in ieder geval één keer per jaar grondig schoon laat maken. Je dakkapel wordt namelijk blootgesteld aan alle diverse weersomstandigheden, dat er voor zorgt dat dit zijn sporen nalaat.

Hoe maak je een dakkapel schoon

Zelf je dakkapel schoonmaken

Het schoonmaken van een dakkapel is een gevaarlijke klus. Als je de vaardigheden hebt, kun je je dakkapel zelf schoonmaken. Echter wordt dit zeker niet aangeraden. Beperk de eigen schoonmaakactiviteiten tot het binnenwerk van de dakkapel; de binnenramen, het houtwerk en de kozijnen, en laat de buitenkant aan professionals over. Mocht je toch besluiten de dakkapel zelf schoon te maken, zorg er dan voor dat je een stevige ladder of een steiger plaatst en jezelf goed zekert. Let bij het schoonmaken op het verwijderen van bladeren op het platte dak, maar ook op het schoonmaken van de regenpijp, afvoerbuizen en rolluiken. Zorg er voor dat de dakgoot en de ventilatieroosters weer helemaal schoon zijn. Daarnaast zorg je met lauwwarm water voor het lappen van de ramen en de kozijnen. Doe dit alles op je gemak en maak er geen haastklus van. En nog een tip: gebruik géén hogedrukspuit. Dit zorgt voor schade aan je dakkapel.

Je dakkapel schoon laten maken

Durf je niet de ladder op, en wil je graag een veilige manier om je dakkapel schoon te krijgen? Een betere optie is dan je dakkapel schoon laten maken door een bedrijf dat hier in gespecialiseerd is. Zij zorgen er voor dat je dakkapel op een veilige en snelle manier schoongemaakt wordt. Vaak bieden deze gespecialiseerde bedrijven onderhoudscontracten, waardoor je heel gemakkelijk een jaarlijkse afspraak met ze kan maken. Zo behoud je de luxe uitstraling van je dakkapel én maak je dakkapel duurzaam.

Dakkapel.nl reinigt géén dakkapellen. Doordat we ons specialiseren op de bouw van dakkapellen, kunnen we de prijzen van onze dakkapellen laag houden. Ben je op zoek naar een specialist die jouw dakkapel wil reinigen? Kijk dan eens naar lokale dakkapelreinigers bij jou in de buurt of vraag je glazenwasser hier eens naar.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl