Dakkapel reinigen

Een dakkapel wil je mooi houden en zuinig op zijn. Goed onderhoud is daarbij uiteraard erg belangrijk, want ook dakkapellen kunnen behoorlijk vies worden. Hoe vies je dakkapel wordt, is onder andere afhankelijk van het weer en de omgeving van je huis. Een dakkapel schoonmaken is erg belangrijk voor een goed onderhoud.

Hoe vaak maak je een dakkapel schoon

Voor een langdurig behoud van je dakkapel, is het belangrijk dat je de dakkapel in ieder geval één keer per jaar grondig schoon laat maken. Je dakkapel wordt namelijk blootgesteld aan alle diverse weersomstandigheden, dat er voor zorgt dat dit zijn sporen nalaat.

Hoe maak je een dakkapel schoon

Zelf je dakkapel schoonmaken

Het schoonmaken van een dakkapel is een gevaarlijke klus. Als je de vaardigheden hebt, kun je je dakkapel zelf schoonmaken. Echter wordt dit zeker niet aangeraden. Beperk de eigen schoonmaakactiviteiten tot het binnenwerk van de dakkapel; de binnenramen, het houtwerk en de kozijnen, en laat de buitenkant aan professionals over. Mocht je toch besluiten de dakkapel zelf schoon te maken, zorg er dan voor dat je een stevige ladder of een steiger plaatst en jezelf goed zekert. Let bij het schoonmaken op het verwijderen van bladeren op het platte dak, maar ook op het schoonmaken van de regenpijp, afvoerbuizen en rolluiken. Zorg er voor dat de dakgoot en de ventilatieroosters weer helemaal schoon zijn. Daarnaast zorg je met lauwwarm water voor het lappen van de ramen en de kozijnen. Doe dit alles op je gemak en maak er geen haastklus van. En nog een tip: gebruik géén hogedrukspuit. Dit zorgt voor schade aan je dakkapel.

Je dakkapel schoon laten maken

Durf je niet de ladder op, en wil je graag een veilige manier om je dakkapel schoon te krijgen? Een betere optie is dan je dakkapel schoon laten maken door een bedrijf dat hier in gespecialiseerd is. Zij zorgen er voor dat je dakkapel op een veilige en snelle manier schoongemaakt wordt. Vaak bieden deze gespecialiseerde bedrijven onderhoudscontracten, waardoor je heel gemakkelijk een jaarlijkse afspraak met ze kan maken. Zo behoud je de luxe uitstraling van je dakkapel én maak je dakkapel duurzaam.

Dakkapel.nl reinigt géén dakkapellen. Doordat we ons specialiseren op de bouw van dakkapellen, kunnen we de prijzen van onze dakkapellen laag houden. Ben je op zoek naar een specialist die jouw dakkapel wil reinigen? Kijk dan eens naar lokale dakkapelreinigers bij jou in de buurt of vraag je glazenwasser hier eens naar.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Dakkapel in dennengroen

490 x 175cm

Deze dakkapel is voorzien van 2 ventilatieroosters in de vaste ramen.
De vlakke kunststof kozijnen in de kleur RAL 9016 (wit) geven het een mooie moderne look.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met sleepdak

420 x 208cm

Onlangs mochten wij deze grote dakkapel met sleepdak plaatsen in Zoetermeer.
De dakkapel is uitgevoerd met een inpandige goot en heeft dakpannen bovenop liggen.
Het glas in deze dakkapel is zonwerend.

dakkapel met extra bovenlichten

379 x 175cm

deze bijzondere dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Rijswijk.
De kozijnen zijn uitgevoerd met 4 draaikiep ramen waarbij boven elk raam een vast raam zit met een verticale roedeverdeling. Dit creëert een mooi klassiek beeld en staat perfect bij de rest van de woning.
Ook is het deze dakkapel extra goed geïsoleerd door het gebruik van extra isolatie (RC waarde 6.0) en tripple glas.

Houten dakkapel in Bussum

345 x 125cm

Deze dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout en meranti hardhouten kozijnen.
3 ramen kunnen open en 1 raam is vast, maar doordat hier gebruik is gemaakt van een vaste vleugel is het allemaal 1 mooi geheel.

Dakkapel zonder overstek met zinken zijwangen

240 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Den Haag.
De dakkapel is uitgevoerd in de kleur antracietgrijs en heeft fels zinken zijwangen.
De onderkant van de zijwangen hebben verholen goten waardoor het water afgevoerd kan worden.

houten dakkapellen met mooi groot boeideel

446 x 125cm

Deze 2 prachtige dakkapellen mochten wij onlangs in Laren plaatsen.
De dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout, de dakkapellen zijn voorzien van houten kozijnen en zijn volledig afgelakt geleverd.

perfecte kleuren match

270 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Zaandam de kleuren (RAL 3005 wijn-rood) zijn perfect afgestemd op de kleuren van de woning wat het tot een mooi geheel maakt.

Mooie afwisseling met kleur en materiaal

330 x 175cm

Onlangs mochten wij deze prachtige dakkapel in Oldemarkt plaatsen.
Deze dakkapel is uitgevoerd met verschillende kleuren en materialen en is toch een mooi geheel.
Het boeideel en de voorkanten zijn van Trespa in de kleur wit. de zijwangen zijn van keralit in de kleur staalblauw.
Onder het boeideel zit een rolluik verwerkt.