Dakkapel reinigen

Een dakkapel wil je mooi houden en zuinig op zijn. Goed onderhoud is daarbij uiteraard erg belangrijk, want ook dakkapellen kunnen behoorlijk vies worden. Hoe vies je dakkapel wordt, is onder andere afhankelijk van het weer en de omgeving van je huis. Een dakkapel schoonmaken is erg belangrijk voor een goed onderhoud.

Hoe vaak maak je een dakkapel schoon

Voor een langdurig behoud van je dakkapel, is het belangrijk dat je de dakkapel in ieder geval één keer per jaar grondig schoon laat maken. Je dakkapel wordt namelijk blootgesteld aan alle diverse weersomstandigheden, dat er voor zorgt dat dit zijn sporen nalaat.

Hoe maak je een dakkapel schoon

Zelf je dakkapel schoonmaken

Het schoonmaken van een dakkapel is een gevaarlijke klus. Als je de vaardigheden hebt, kun je je dakkapel zelf schoonmaken. Echter wordt dit zeker niet aangeraden. Beperk de eigen schoonmaakactiviteiten tot het binnenwerk van de dakkapel; de binnenramen, het houtwerk en de kozijnen, en laat de buitenkant aan professionals over. Mocht je toch besluiten de dakkapel zelf schoon te maken, zorg er dan voor dat je een stevige ladder of een steiger plaatst en jezelf goed zekert. Let bij het schoonmaken op het verwijderen van bladeren op het platte dak, maar ook op het schoonmaken van de regenpijp, afvoerbuizen en rolluiken. Zorg er voor dat de dakgoot en de ventilatieroosters weer helemaal schoon zijn. Daarnaast zorg je met lauwwarm water voor het lappen van de ramen en de kozijnen. Doe dit alles op je gemak en maak er geen haastklus van. En nog een tip: gebruik géén hogedrukspuit. Dit zorgt voor schade aan je dakkapel.

Je dakkapel schoon laten maken

Durf je niet de ladder op, en wil je graag een veilige manier om je dakkapel schoon te krijgen? Een betere optie is dan je dakkapel schoon laten maken door een bedrijf dat hier in gespecialiseerd is. Zij zorgen er voor dat je dakkapel op een veilige en snelle manier schoongemaakt wordt. Vaak bieden deze gespecialiseerde bedrijven onderhoudscontracten, waardoor je heel gemakkelijk een jaarlijkse afspraak met ze kan maken. Zo behoud je de luxe uitstraling van je dakkapel én maak je dakkapel duurzaam.

Dakkapel.nl reinigt géén dakkapellen. Doordat we ons specialiseren op de bouw van dakkapellen, kunnen we de prijzen van onze dakkapellen laag houden. Ben je op zoek naar een specialist die jouw dakkapel wil reinigen? Kijk dan eens naar lokale dakkapelreinigers bij jou in de buurt of vraag je glazenwasser hier eens naar.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Duo plaatsing, dubbel zoveel ruimte

420 x 131cm

Deze monumenten-blauwe dakkapellen mochten wij onlangs plaatsen in Oostwold. Wij mochten de klanten blij maken met extra ruimte op zowel de eerste als de tweede verdieping!
De dakkapellen hebben verdiepte kozijnen en wij mochten ook de vergunningsaanvraag regelen voor de klant.

Staalblauwe dakkapel

253 x 150cm

Vandaag mochten wij deze staalblauwe dakkapel plaatsen in Wateringen. De dakkapel is afgewerkt met keralit in de kleur RAL 5011. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en het dak is verstevigd ten behoeve van zonnepanelen. In het vaste raam zit een ventilatierooster die zorgt voor een goede circulatie van verse lucht in de woning.

Dakkapel met elektrisch rolluik

375 x 150cm

Deze dakkapel heeft een elektrisch rolluik onder het boeideel weggewerkt. De geleiders lopen strak langs de kozijnen waardoor het nauwelijks zichtbaar is dat er een rolluik bij zit. En toch is het heerlijk om wanneer gewenst de zon of de warmte tegen te kunnen houden.
De dakkapel is afgewerkt met keralit in de kleur RAL 7016 (antracietgrijs) en in de vaste ramen zijn ventilatieroosters geplaatst.

Dakkapel met 4 vlaks roeden in het glas

290 x 149cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Bergschenhoek. Om de dakkapel mooi aan te laten sluiten bij de rest van de woning zijn er in het glas roeden geplaatst.
Verder is de dakkapel afgewerkt met trespa platen in de kleur RAL 9001 crème wit.
De draaiende delen zijn voorzien van aluminium inzethorren zodat ongedierte en muggen met dit warme weer mooi buiten gehouden kunnen worden.

Dakkapel met rolluiken

384 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Groot-Ammers. De dakkapel is afgewerkt met keralit en heeft onder het boeideel 2 elektrisch bedienbare rolluiken weggewerkt.

Klaar voor de toekomst

435 x 149cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Bodegraven, de nieuwe eigenaren zijn hiermee helemaal klaar voor de toekomst doordat de dakkapel extra versteviging heeft om zonnepanelen op te plaatsen. De dakkapel heeft ook een verhoogde RC waarde waardoor deze extra geïsoleerd.
Onder het boeideel zijn rolluiken weggewerkt.

draaikiep in kleur antraciet-grijs

431 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in de kleur RAL 7016 (antracietgrijs) met witte kozijnen. De draaiende delen hebben weer dezelfde kleur als de rest van de dakkapel wat het een mooi speels effect geeft.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt en het dak is extra verstevigd zodat hier zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.
Wij kunnen ook het grove afval afvoeren, dit plaatsen wij in big bags en nemen wij mee op de aanhangers.

Dakkapel van Keralit

310 x 130cm

Deze dakkapel is afgewerkt met horizontale keralit rabatdelen.
De RC waarde is verhoogd waardoor deze extra geïsoleerd is, daarnaast is ook het dak extra verstevigd zodat hier zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.