Dakkapel vervangen

De keuze om een dakkapel te willen vervangen, kan ten grondslag liggen aan verschillende dingen. Misschien is je huidige dakkapel al 25 jaar oud en is het tijd om mee te gaan met de tijd. Zie je in je buurt allerlei mooie, moderne dakkapellen als paddenstoelen uit de grond schieten die ook door Dakkapel.nl zijn geplaatst? Of heb je last van rot of lekkage in je huidige dakkapel waardoor het vervangen van een dakkapel wel zal moeten om grotere problemen te voorkomen? Een dakkapel gaat ongeveer 25 tot 40 jaar mee, maar wel als voorwaarde dat deze goed onderhouden is gedurende de jaren.

Renoveren van je dakkapel

Vooral bij kleine beschadigingen zal repareren zin hebben. Er zal bekeken worden hoeveel schade er is, en of dit zo op te lossen valt. Als je dakkapel dus nog in redelijke staat is, dan is het verstandig om deze te laten renoveren. Wanneer je dakkapel echter dusdanig beschadigd is dat het een erg dure klus gaat worden om deze te renoveren, dan kun je er wellicht beter voor kiezen om je dakkapel te vervangen. Bij Dakkapel.nl krijg je 15 jaar garantie op je dakkapel. Trespa en Keralit zijn slijtvast en gaan jarenlang mee. Dakkapel.nl voert geen renovaties uit; simpelweg omdat we de prijzen voor een nieuwe dakkapel zó laag hebben weten te krijgen, dat vervanging vaak goedkoper is dan renovatie.

Voordelen van het vervangen van een dakkapel

  • Waardevermeerdering van je huis
  • Je oude dakkapel vervangen door een nieuwe zorgt ervoor dat het milieuvriendelijker is dan het materiaal van vroeger. Hierdoor gaat het nieuwe materiaal weer veel langer mee en is dus duurzamer.
  • Je hebt veel meer keuze op het gebied van materialen, kleuren, afmetingen en soorten dan vroeger
  • Met het aanbrengen van een nieuwe dakkapel kun je gelijk je huis ‘pimpen’. Wie weet wilde je al een tijdje draai-/kiepramen, dubbel glas óf LED-lampen aanbrengen in het plafond van je dakkapel? Of wil je zonnepanelen laten installeren? Dit is een mooie gelegenheid om dat mee te nemen in het vervangen van je dakkapel.
  • Het vervangen van een dakkapel is binnen één dag gedaan!

Vergunning nodig voor het vervangen van een dakkapel?

Veelal heb je geen vergunning nodig voor de vervanging van je dakkapel. Echter, als je kiest voor een ander soort constructie kán het zo zijn dat een vergunning toch vereist is. Dit geldt hetzelfde voor een verplaatsing van de achterkant naar de voorkant van je huis. Dit kan per gemeente verschillen, dus check altijd bij jouw gemeente of een vergunning benodigd is.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl