Waarom investeren in een dakkapel?

Waarom investeren in een dakkapel?

Een dakkapel zorgt voor meer leefruimte

Een uitbreiding van je dak, en daarmee een uitbreiding van je leefruimte. Je creëert met een dakkapel direct extra ruimte en loopruimte waarvan je niet meer zonder zou kunnen. Deze extra ruimte kan voor van alles dienen; bijvoorbeeld voor het creëren van een of meerdere extra kamers op de zolder. Wie weet heb je altijd al een slaapkamer op zolder willen hebben. Of je kunt de nieuwe ruimte gebruiken als hobbykamer, of badkamer. Thuiswerkers zijn gebaat met een mooi kantoor; met een dakkapel werk je niet meer in een donkere zolderkamer, maar ben je direct voorzien van een prachtruimte voor je kantoor. De kasten die je niet tegen de muur kon zetten door de onhandige schuine wanden, is nu verleden tijd. Door een dakkapel te laten plaatsen kun je nu wél de volledige oppervlakte van de ruimte gebruiken.

Een waardevermeerdering van je woning

Investeren in je woning kan een hele goede keuze zijn, vooral in deze tijd. Je voegt automatisch meer waarde aan je huis toe als je kiest voor het plaatsen van een dakkapel. Een huis met één of meerdere dakkapellen zal uiteraard een waardevermeerdering opleveren. Daarom is investeren in een dakkapel een slimme investering. Als je je huis ooit besluit te verkopen, zul je daar een verhoogde vraagprijs voor kunnen vragen. Nú profiteer jij van de extra ruimte die ontstaat op je zolder, en láter profiteer je ervan dat je huis meer oplevert. Een win-win-situatie!

Betere lichtinval

Wil je een natuurlijker en mooiere lichtinval op je zolder? Dan is een investering in een dakkapel zéker een goed idee. Waar je je normaal gesproken bevindt in een donkere ruimte, met wellicht een dakraam erin, zul je versteld staan van de lichtinval die een dakkapel creeert. Je kunt je niet meer voorstellen hoe het eerst was. Een compleet nieuwe leefruimte met natuurlijk daglicht. Wanneer je je zolderruimte om wil bouwen tot kantoor of slaapkamer, is dit dan ook erg belangrijk. Daarnaast zorgen de ramen in de dakkapel ervoor dat de zolderruimte voldoende geventileerd kan worden.

Minder kosten kwijt aan energie

Een investering in een dakkapel heeft nog een extra voordeel: je verbruikt minder energie. Door de zonneschijn zal de zolderruimte minder snel verwarmd hoeven te worden. De verwarming kan langer uitblijven. Ook het isolatiemateriaal dat aangebracht wordt helpt de warmte buiten te houden in de warme dagen, en juist in de koude dagen zal de warmte langer blijven hangen. En mocht het toch te warm worden in de zomer? Dan kun je altijd nog kiezen voor airconditioning, of een goede zonwering zoals rolluiken. Dan blijft het lekker koel!

Dakkapel binnen één dag te plaatsen

De dakkapellen van dakkapel.nl worden compleet gemaakt in de fabriek. Dit betekent dat de dakkapel in zijn geheel naar je toe wordt gebracht om het op het huis te plaatsen. Geen dagenlange verbouwingen dus, maar de dakkapel in één dag gezet!

 

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl