Waarom investeren in een dakkapel?

Waarom investeren in een dakkapel?

Een dakkapel zorgt voor meer leefruimte

Een uitbreiding van je dak, en daarmee een uitbreiding van je leefruimte. Je creëert met een dakkapel direct extra ruimte en loopruimte waarvan je niet meer zonder zou kunnen. Deze extra ruimte kan voor van alles dienen; bijvoorbeeld voor het creëren van een of meerdere extra kamers op de zolder. Wie weet heb je altijd al een slaapkamer op zolder willen hebben. Of je kunt de nieuwe ruimte gebruiken als hobbykamer, of badkamer. Thuiswerkers zijn gebaat met een mooi kantoor; met een dakkapel werk je niet meer in een donkere zolderkamer, maar ben je direct voorzien van een prachtruimte voor je kantoor. De kasten die je niet tegen de muur kon zetten door de onhandige schuine wanden, is nu verleden tijd. Door een dakkapel te laten plaatsen kun je nu wél de volledige oppervlakte van de ruimte gebruiken.

Een waardevermeerdering van je woning

Investeren in je woning kan een hele goede keuze zijn, vooral in deze tijd. Je voegt automatisch meer waarde aan je huis toe als je kiest voor het plaatsen van een dakkapel. Een huis met één of meerdere dakkapellen zal uiteraard een waardevermeerdering opleveren. Daarom is investeren in een dakkapel een slimme investering. Als je je huis ooit besluit te verkopen, zul je daar een verhoogde vraagprijs voor kunnen vragen. Nú profiteer jij van de extra ruimte die ontstaat op je zolder, en láter profiteer je ervan dat je huis meer oplevert. Een win-win-situatie!

Betere lichtinval

Wil je een natuurlijker en mooiere lichtinval op je zolder? Dan is een investering in een dakkapel zéker een goed idee. Waar je je normaal gesproken bevindt in een donkere ruimte, met wellicht een dakraam erin, zul je versteld staan van de lichtinval die een dakkapel creeert. Je kunt je niet meer voorstellen hoe het eerst was. Een compleet nieuwe leefruimte met natuurlijk daglicht. Wanneer je je zolderruimte om wil bouwen tot kantoor of slaapkamer, is dit dan ook erg belangrijk. Daarnaast zorgen de ramen in de dakkapel ervoor dat de zolderruimte voldoende geventileerd kan worden.

Minder kosten kwijt aan energie

Een investering in een dakkapel heeft nog een extra voordeel: je verbruikt minder energie. Door de zonneschijn zal de zolderruimte minder snel verwarmd hoeven te worden. De verwarming kan langer uitblijven. Ook het isolatiemateriaal dat aangebracht wordt helpt de warmte buiten te houden in de warme dagen, en juist in de koude dagen zal de warmte langer blijven hangen. En mocht het toch te warm worden in de zomer? Dan kun je altijd nog kiezen voor airconditioning, of een goede zonwering zoals rolluiken. Dan blijft het lekker koel!

Dakkapel binnen één dag te plaatsen

De dakkapellen van dakkapel.nl worden compleet gemaakt in de fabriek. Dit betekent dat de dakkapel in zijn geheel naar je toe wordt gebracht om het op het huis te plaatsen. Geen dagenlange verbouwingen dus, maar de dakkapel in één dag gezet!

 

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Dakkapel in dennengroen

490 x 175cm

Deze dakkapel is voorzien van 2 ventilatieroosters in de vaste ramen.
De vlakke kunststof kozijnen in de kleur RAL 9016 (wit) geven het een mooie moderne look.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met sleepdak

420 x 208cm

Onlangs mochten wij deze grote dakkapel met sleepdak plaatsen in Zoetermeer.
De dakkapel is uitgevoerd met een inpandige goot en heeft dakpannen bovenop liggen.
Het glas in deze dakkapel is zonwerend.

dakkapel met extra bovenlichten

379 x 175cm

deze bijzondere dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Rijswijk.
De kozijnen zijn uitgevoerd met 4 draaikiep ramen waarbij boven elk raam een vast raam zit met een verticale roedeverdeling. Dit creëert een mooi klassiek beeld en staat perfect bij de rest van de woning.
Ook is het deze dakkapel extra goed geïsoleerd door het gebruik van extra isolatie (RC waarde 6.0) en tripple glas.

Houten dakkapel in Bussum

345 x 125cm

Deze dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout en meranti hardhouten kozijnen.
3 ramen kunnen open en 1 raam is vast, maar doordat hier gebruik is gemaakt van een vaste vleugel is het allemaal 1 mooi geheel.

Dakkapel zonder overstek met zinken zijwangen

240 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Den Haag.
De dakkapel is uitgevoerd in de kleur antracietgrijs en heeft fels zinken zijwangen.
De onderkant van de zijwangen hebben verholen goten waardoor het water afgevoerd kan worden.

houten dakkapellen met mooi groot boeideel

446 x 125cm

Deze 2 prachtige dakkapellen mochten wij onlangs in Laren plaatsen.
De dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout, de dakkapellen zijn voorzien van houten kozijnen en zijn volledig afgelakt geleverd.

perfecte kleuren match

270 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Zaandam de kleuren (RAL 3005 wijn-rood) zijn perfect afgestemd op de kleuren van de woning wat het tot een mooi geheel maakt.

Mooie afwisseling met kleur en materiaal

330 x 175cm

Onlangs mochten wij deze prachtige dakkapel in Oldemarkt plaatsen.
Deze dakkapel is uitgevoerd met verschillende kleuren en materialen en is toch een mooi geheel.
Het boeideel en de voorkanten zijn van Trespa in de kleur wit. de zijwangen zijn van keralit in de kleur staalblauw.
Onder het boeideel zit een rolluik verwerkt.