Welke raamindelingen voor een dakkapel zijn er?

Welke raamindelingen voor een dakkapel zijn er?

De raamindeling is afhankelijk van de breedte en hoogte van de ramen die in de dakkapel geplaatst worden. Wanneer je de breedte van je dakkapel weet, kun je aan de slag met de indeling van de ramen. De precieze breedte en hoogte hangt af van je wensen en uiteraard van de technische mogelijkheden van het dak. Dit wordt allemaal met u besproken door de professionals van dakkapel.nl.

Bij de indeling is het handig om ook rekening te houden met de wensen bínnen, op je zolder. Wil je namelijk met de plaatsing van de dakkapel ook je zolder gaan indelen in verschillende ruimtes, dan is het uiteraard goed om gelijk hiermee rekening te houden met de indeling van je ramen. Dan moet er tussen de raampartijen op de juiste positie een tussenruimte zitten voor de plaatsing van een eventuele muur in de toekomst.

Via de configurator van dakkapel.nl kun je je helemaal uitleven op allerlei elementen voor je dakkapel. De configurator geeft vanzelf aan of het aantal elementen dat je wil kiezen, ook daadwerkelijk kan. En heb je andere wensen dan dat de configurator aangeeft? Dan kun je dit altijd nog even navragen bij dakkapel.nl, want er is grote kans dat het toch gemaakt kan worden. De configurator is gemaakt voor de meest voorkomende situaties.

In deze configurator kun je kiezen voor een vast raam. Dit is een raam die vast gemonteerd is. Je kunt deze dus niet openen. Niet als kiep, en ook niet als draai.

De draai- en kiepramen kun je openen. Deze kun je naar binnen toe open klappen (‘kiep’-mechanisme) en je kunt het raam naar binnen toe open draaien (‘kantel’). Heel fijn om in de zomer het raam volledig naar binnen open te draaien, of juist in de winter de ramen op kiepstand te zetten. Daarnaast heeft dit type raam ook een ‘tocht’-stand. De hendel zet je dan half tussen de kiep en draaistand. Op die manier kun je ventileren zonder dat er bijvoorbeeld regen naar binnen kan komen wanneer het stormt.

In de configurator is ook een ‘vaste vleugel’ te vinden. Dit is een vast element, en kan dus niet geopend worden. Waar zit dan het verschil met een vast raam? Een vaste vleugel lijkt hetzelfde als een draai- en kiepraam. Dit staat nét een beetje mooier vanuit de buitenkant gezien!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Dubbele dakkapel

411 x 175cm

2x dezelfde dakkapel op beide verdiepingen van de woning.
De dakkapellen hebben een combinatie van de kleuren RAL 7016 (antraciet) en RAL 9016 (wit)

Extra geïsoleerde dakkapel

3700 x 1500cm

Deze antracietgrijze dakkapel heeft twee rolluiken onder het boeideel weggewerkt. Daarnaast is de dakkapel extra geïsoleerd, in het dak, zijwangen en glas (HR+++). En het dak is extra verstevigd om zonnepanelen op te kunnen plaatsen.
Helemaal klaar voor de duurzame toekomst.

Trespa, creme wit

450 x 160cm

Deze dakkapel is afgewerkt met trespa HPL platen in de kleur RAL 9001 creme wit.

Dakkapel met triple glas

417 x 175cm

Deze dakkapel is uitgevoerd met triple glas waardoor de dakkapel beter geïsoleerd is.

Alle maten zijn mogelijk

940 x 175cm

Hier is mooi te zien dat er van alles mogelijk is. Er is hier een klein raampje gerealiseerd voor de badkamer zodat het daar goed kan ventileren, maar wel genoeg privacy biedt.
Verder is de dakkapel afgewerkt met keralit en is er onder het boeideel een rolluik weggewerkt.

Keralit in Soest

454 x 175cm

Deze witte dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Soest. De dakkapel past mooi bij de woning omdat de horizontale rabatdelen die op de gevel van de woning zitten ook toegepast zijn op de dakkapel.

Brede dakkapel met rolluiken

710 x 149cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Sleeuwijk. De dakkapel is over 2 kamer geplaatst waardoor er over de gehele breedte van de woning lekker veel ruimte bij is gekomen.
Onder het boeideel is voor elk kozijn een rolluik weggewerkt.

Donkere dakkapel met screen

422 x 175cm

Deze dakkapel heeft onder het boeideel een screen weggewerkt zitten. Doordat de geleiders ook in dezelfde kleur antraciet (RAL 7016) uitgevoerd zijn zie je helemaal niks van het screen als deze naar boven opgerold is. En toch kan je de warmte en het licht buiten houden als dit nodig is.