Welke raamindelingen voor een dakkapel zijn er?

Welke raamindelingen voor een dakkapel zijn er?

De raamindeling is afhankelijk van de breedte en hoogte van de ramen die in de dakkapel geplaatst worden. Wanneer je de breedte van je dakkapel weet, kun je aan de slag met de indeling van de ramen. De precieze breedte en hoogte hangt af van je wensen en uiteraard van de technische mogelijkheden van het dak. Dit wordt allemaal met u besproken door de professionals van dakkapel.nl.

Bij de indeling is het handig om ook rekening te houden met de wensen bínnen, op je zolder. Wil je namelijk met de plaatsing van de dakkapel ook je zolder gaan indelen in verschillende ruimtes, dan is het uiteraard goed om gelijk hiermee rekening te houden met de indeling van je ramen. Dan moet er tussen de raampartijen op de juiste positie een tussenruimte zitten voor de plaatsing van een eventuele muur in de toekomst.

Via de configurator van dakkapel.nl kun je je helemaal uitleven op allerlei elementen voor je dakkapel. De configurator geeft vanzelf aan of het aantal elementen dat je wil kiezen, ook daadwerkelijk kan. En heb je andere wensen dan dat de configurator aangeeft? Dan kun je dit altijd nog even navragen bij dakkapel.nl, want er is grote kans dat het toch gemaakt kan worden. De configurator is gemaakt voor de meest voorkomende situaties.

In deze configurator kun je kiezen voor een vast raam. Dit is een raam die vast gemonteerd is. Je kunt deze dus niet openen. Niet als kiep, en ook niet als draai.

De draai- en kiepramen kun je openen. Deze kun je naar binnen toe open klappen (‘kiep’-mechanisme) en je kunt het raam naar binnen toe open draaien (‘kantel’). Heel fijn om in de zomer het raam volledig naar binnen open te draaien, of juist in de winter de ramen op kiepstand te zetten. Daarnaast heeft dit type raam ook een ‘tocht’-stand. De hendel zet je dan half tussen de kiep en draaistand. Op die manier kun je ventileren zonder dat er bijvoorbeeld regen naar binnen kan komen wanneer het stormt.

In de configurator is ook een ‘vaste vleugel’ te vinden. Dit is een vast element, en kan dus niet geopend worden. Waar zit dan het verschil met een vast raam? Een vaste vleugel lijkt hetzelfde als een draai- en kiepraam. Dit staat nét een beetje mooier vanuit de buitenkant gezien!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl