Zonnepanelen op dakkapel laten installeren

Zonnepanelen op dakkapel laten installeren

Je ziet ze overal op de daken verschijnen: zonnepanelen. De zonnecellen in het zonnepaneel zorgt ervoor dat het zonlicht omgezet wordt in groene stroom. Dit is goed voor het milieu; je draagt bij aan een vermindering van CO2-uitstoot en zorgt voor een duurzame toekomst voor volgende generaties. Ook is het een groot voordeel voor je energierekening. Je wekt namelijk zelf energie op en bespaart op energiekosten. Heb je meer stroom opgewekt dan nodig? Dan lever je die terug aan het elektriciteitsnet. Het verschil tussen de afgenomen hoeveelheid stroom en de geleverde hoeveelheid elektriciteit wordt jaarlijks verrekend. Daarnaast zorgen zonnepanelen voor een hogere energielabel. Dit zorgt ervoor dat het de waarde van je huis kan verhogen. Heel veel voordelen dus!

Dakkapel dak verstevigen voor zonnepanelen

Maar kunnen zonnepanelen eigenlijk op een dakkapel gelegd worden? Jazeker, in principe is het mogelijk om zonnepanelen op een dakkapel te laten leggen. Echter, zitten hier wel wat haken en ogen aan. Een reguliere dakkapel is namelijk niet berekend op de zwaarte van zonnepanelen. In de dakkapel moeten er dan extra verstevigingen aangebracht worden om de zonnepanelen in de dakkapel te kunnen dragen. De gehele verstevigde constructie moet in dat geval wel piekfijn in orde zijn; hoeveel gewicht er per paneel wordt gevaardigd is dan ook een belangrijk aspect.

Zonnepanelen op plat dak dakkapel

Het voordeel is wel dat daken van dakkapellen zich heel goed lenen voor een installatie. Het plaatsen van de panelen op een plat dak is vaak makkelijker dan het plaatsen van panelen op een schuin dak. Wanneer de zonnepanelen worden geplaatst op het platte dak, is de hoek naar de meest ideale hellingsgraad voor de zonnestralen makkelijker te bereiken. Moet er een reparatie gedaan worden, of onderhoud worden gepleegd, dan zijn de zonnepanelen gemakkelijker te bereiken via een plat dak, dan via een schuin dak.

Denk je er over om een dakkapel te laten plaatsen, en wellicht daarmee ook gelijk zonnepanelen aan te schaffen? Dakkapel.nl kan de nieuw te vervaardigen dakkapel in de fabriek aan voorbereiden op de extra draagkracht die nodig zal zijn voor zonnepanelen.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl