Zonnepanelen op dakkapel laten installeren

Zonnepanelen op dakkapel laten installeren

Je ziet ze overal op de daken verschijnen: zonnepanelen. De zonnecellen in het zonnepaneel zorgt ervoor dat het zonlicht omgezet wordt in groene stroom. Dit is goed voor het milieu; je draagt bij aan een vermindering van CO2-uitstoot en zorgt voor een duurzame toekomst voor volgende generaties. Ook is het een groot voordeel voor je energierekening. Je wekt namelijk zelf energie op en bespaart op energiekosten. Heb je meer stroom opgewekt dan nodig? Dan lever je die terug aan het elektriciteitsnet. Het verschil tussen de afgenomen hoeveelheid stroom en de geleverde hoeveelheid elektriciteit wordt jaarlijks verrekend. Daarnaast zorgen zonnepanelen voor een hogere energielabel. Dit zorgt ervoor dat het de waarde van je huis kan verhogen. Heel veel voordelen dus!

Dakkapel dak verstevigen voor zonnepanelen

Maar kunnen zonnepanelen eigenlijk op een dakkapel gelegd worden? Jazeker, in principe is het mogelijk om zonnepanelen op een dakkapel te laten leggen. Echter, zitten hier wel wat haken en ogen aan. Een reguliere dakkapel is namelijk niet berekend op de zwaarte van zonnepanelen. In de dakkapel moeten er dan extra verstevigingen aangebracht worden om de zonnepanelen in de dakkapel te kunnen dragen. De gehele verstevigde constructie moet in dat geval wel piekfijn in orde zijn; hoeveel gewicht er per paneel wordt gevaardigd is dan ook een belangrijk aspect.

Zonnepanelen op plat dak dakkapel

Het voordeel is wel dat daken van dakkapellen zich heel goed lenen voor een installatie. Het plaatsen van de panelen op een plat dak is vaak makkelijker dan het plaatsen van panelen op een schuin dak. Wanneer de zonnepanelen worden geplaatst op het platte dak, is de hoek naar de meest ideale hellingsgraad voor de zonnestralen makkelijker te bereiken. Moet er een reparatie gedaan worden, of onderhoud worden gepleegd, dan zijn de zonnepanelen gemakkelijker te bereiken via een plat dak, dan via een schuin dak.

Denk je er over om een dakkapel te laten plaatsen, en wellicht daarmee ook gelijk zonnepanelen aan te schaffen? Dakkapel.nl kan de nieuw te vervaardigen dakkapel in de fabriek aan voorbereiden op de extra draagkracht die nodig zal zijn voor zonnepanelen.

Dakkapel verstevigd voor zonnepanelen

Enkele voorbeelden van dakkapellen die we hebben voorbereid voor de aanleg van zonnepanelen op het dak van de dakkapel vind je hieronder onder "Recent geplaatste dakkapellen", zoals bijvoorbeeld deze dakkapel in Oosterhout:

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Dakkapel Hellevoetsluis

248 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Hellevoetsluis, de dakkapel is afgewerkt met Keralit in de kleur antracietgrijs. In het vaste raam zit een rooster voor een goede ventilatie in de kamer.
Het dak van de dakkapel is extra verstevigd zodat hier zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.

Dakkapel in Dordrecht

420 x 150cm

Deze dakkapel in Dordrecht is uitgevoerd met kunststof rabatdelen van Keralit in de kleur antraciet grijs.
Ook de daktrim is in deze kleur meegenomen waardoor deze mooi in het geheel past. Onder het boeideel zijn twee rolluiken weggewerkt en er is versteviging aangebracht in de dakkapel zodat er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.

Klaar voor de zon

450 x 150cm

Deze dakkapel is helemaal klaar voor de zon! Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt, maar de dakkapel heeft ook een versteviging waardoor er zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden.

Dakkapel op maat in Oosterhout

330 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Oosterhout. Het kozijn is prachtig afgestemd op de bestaande kozijnen van de woning met vaste ramen met roedeverdeling boven de kozijnen.
De dakkapel is voorzien van een weggewerkt rolluik onder het boeideel en verstevigd om zonnepanelen op te kunnen plaatsen.

voorbereid voor zonnepanelen

470 x 150cm

Deze dakkapel heeft een extra versteviging in het dak zodat deze het gewicht van zonnepanelen kan dragen. Erg fijn om alle ruimte op het dak te kunnen gebruiken voor het opwekken van zonne-energie.

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl