Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

Een dakkapel kan in 1 dag geplaatst worden, maar ook enkele weken duren. Het ligt er maar net aan wat voor soort dakkapel je laat plaatsen.

Traditionele dakkapel of prefab dakkapel?

De prijzen van een traditionele dakkapel liggen hoger dan die van een prefab model. Bij een traditionele dakkapel is het werk een stuk intensiever; de dakkapel wordt ter plekke op het dak gemaakt en dit zorgt voor weken werk. Er wordt namelijk eerst een uitsparing in je dak gemaakt, en daarna wordt de basisconstructie gebouwd. In de periode dat ze aan je dak bezig zijn, wordt deze met zeil afgedekt. Bij een prefab dakkapel wordt de dakkapel al in de fabriek gemaakt. Op het moment dat het geplaatst gaat worden, is er dus geen montagewerk meer nodig. Dit zorgt er voor dat de dakkapel in één dag geplaatst kan worden. Dakkapel.nl plaatst deze prefab dakkapellen. Deze prefab dakkapellen bestaat dus uit 1 deel en daarvoor is een kraan nodig om deze op het dak te plaatsen. Uiteraard is het mogelijk je eigen materiaal te kiezen: een kunststof dakkapel of een houten dakkapel.

Dag van plaatsing dakkapel

Wanneer de datum van het plaatsen van de dakkapel bepaald is, kun je je buren alvast inlichten over de stand van zaken. Er zal wat ruimte vrijgemaakt moeten worden voor een afvalcontainer en ruimte voor de kraan. Maar geen wekenlange geklop en getimmer voor je buren; de overlast is beperkt tot 1 dag. Wel zo fijn!

De specialisten van dakkapel.nl komen al in de vroege morgen om de uitsparing in het dak te maken, en het sloopmateriaal af te voeren. Hierna wordt de dakkapel op je dak gezet door middel van de kraan en zal het afwerken beginnen.

Wil je een dakkapel laten plaatsen? Zie onze handige dakkapel configurator om direct te kijken wat er allemaal mogelijk is! In de configurator kun je je eigen gewenste dakkapel samenstellen, met uitbreiding van allerlei mooie opties zoals horren en rolluiken.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl