Inspiratie voor je dakkapel

Inspiratie voor je dakkapel

Er is niets leukers dan rond te snuffelen op het internet naar goede tips en inspiratie voor je zolder. Misschien heb je een zolder die wel toe is aan een grote opknapbeurt. En heb jij of jullie besloten om een dakkapel te laten plaatsen, om op die manier je saaie zolder 180 graden om te draaien naar een prachtzolder, met een mooie bestemming zoals een kantoor, een babykamer of een kinderkamer. Het is altijd een goed idee om je zolder te renoveren met een dakkapel op dakopbouw. Het allerbelangrijkste is dat je meer leefruimte creëert. Vooral als je een gezin aan het ‘opbouwen’ bent, is meer leefruimte een fijn idee. Waar moet je anders alle spullen kwijt die je nu in dat ene extra kamertje hebt gestapeld?

Waardevermeerdering huis door dakkapel

De oppervlakte met een dakkapel neemt aanzienlijk toe en het gaat ook niet ten koste van andere grond van je huis. Ook op financieel gebied is het een goede investering; het zorgt voor waardevermeerdering van je huis. Daarnaast zorgen dakkapellen voor een berg nieuw zonlicht op de verdieping. Op die manier creëer je echt een nieuwe kamer, want je krijgt net zo’n gezonde atmosfeer als dat je op de 1e verdieping van je huis hebt. Meer energie kost het je niet; sterker nog, het scheelt je juist aan energiekosten! Door middel van natuurlijk zonlicht, een mooie binnen- of buitenzonwering en/of airco zorgt het ervoor dat je kamer ook in de zomer aangenaam koel kan blijven, en in de winter de warmte kan blijven hangen.

Slaapkamer extra door dakkapel

De ruimte die je creëert kan verschillende functies hebben. Heb je al eens nagedacht over een of twee nieuwe slaapkamers erbij? Vooral in het geval van gezinsuitbreiding is dit een goede optie. Ook kun je er voor kiezen een slaapkamer plus extra badkamer te ontwerpen. Op die manier heeft degene die op zolder zal gaan slapen, echt de privacy. Dit is een idee voor gezinnen met opgroeiende kinderen, die wat meer privacy nodig gaan hebben in het gezin.

Dakkapel kantoor op zolder

En wat te denken van een kantoor? Vooral als je een ZZP’er bent, is dit een uitstekende optie. Je hebt op zolder de complete rust om te werken. Dakkapellen zorgen dan voor een stuk minder bedompte ruimte en meer zonlicht dat natuurlijk erg belangrijk is bij een goede werksfeer.

Wat zijn de beste mogelijkheden die passen bij jouw bestemming van de zolder? Dakkapel.nl denkt graag mee in de opties!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl