Een dakkapel voor meer licht en ruimte op zolder

Een dakkapel voor meer licht en ruimte op zolder

Een dakkapel is een uitbouw van het hellende dak en vergroot de loopruimte op je zolder aanzienlijk. Met de nieuwe ruimte die ontstaat bij het plaatsen van een dakkapel, kun je op deze manier de ruimte veel beter benutten. Waar je eerder je hoofd stootte aan het schuine dak, kun je nu recht overeind staan en lopen door de vergrootte stahoogte. Denk je maar eens in hoeveel mogelijkheden er ontstaan met nieuwe ruimte! Maak van je zolder een nieuwe slaapkamer, een gamekamer, een kantoorruimte of een speelkamer voor je kinderen. Het grootste voordeel hierbij is een grote toename van natuurlijk licht. Je weet niet wat je overkomt als je je ‘nieuwe’ ruimte betreed en je kunt je niet meer voorstellen dat je ooit in dat donkere vertrek hebt geslapen of gewerkt. Je zolder voelt direct stukken fijner aan. Vergeet daarbij ook de buitenkant niet: een dakkapel zorgt binnenshuis voor wooncomfort, maar ook de buitenkant straalt luxe uit.

Zonwering laten aanbrengen bij een dakkapel

Nu je ook de ramen wijd open kan zetten, zorgt het direct voor een verbeterde ventilatie. En wil je juist tijdens de warme zomerdagen het zonnetje en de warme buitenlucht buiten de deur houden, laat dan door ons zonwering aanbrengen in je dakkapel. Rolluiken zijn de meeste gekozen optie als zonwering bij je dakkapel. Ze zijn totaal verduisterd en dus ideaal om de warmte buiten te houden.

Kan een airco op je dakkapel?

Je kunt ook kiezen voor airconditioning (minirooftop). De airco wordt netjes op je dakkapel geplaatst en als plafondairco verwerkt in je nieuwe dakkapel. Ideaal om een airco in je dakkapel te laten installeren: je hoeft je geen zorgen meer te maken om warme temperaturen in de zomer. Op deze manier heeft een dakkapel nog meer voordelen dan het vergroten van de ruimte alleen.

Dakkapel in één dag geplaatst

Wanneer je besluit dat je een dakkapel wil laten plaatsen, wil je natuurlijk niet teveel gedoe met een verbouwing. Dat is het fijne: het plaatsen van een dakkapel doen we op één dag!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl