Een dakkapel voor meer licht en ruimte op zolder

Een dakkapel voor meer licht en ruimte op zolder

Een dakkapel is een uitbouw van het hellende dak en vergroot de loopruimte op je zolder aanzienlijk. Met de nieuwe ruimte die ontstaat bij het plaatsen van een dakkapel, kun je op deze manier de ruimte veel beter benutten. Waar je eerder je hoofd stootte aan het schuine dak, kun je nu recht overeind staan en lopen door de vergrootte stahoogte. Denk je maar eens in hoeveel mogelijkheden er ontstaan met nieuwe ruimte! Inspiratie voor je dakkapel nodig? Maak van je zolder bijvoorbeeld een nieuwe slaapkamer, een gamekamer, een kantoorruimte of een speelkamer voor je kinderen. Het grootste voordeel hierbij is een grote toename van natuurlijk licht. Je weet niet wat je overkomt als je je ‘nieuwe’ ruimte betreed en je kunt je niet meer voorstellen dat je ooit in dat donkere vertrek hebt geslapen of gewerkt. Je zolder voelt direct stukken fijner aan. Vergeet daarbij ook de buitenkant niet: een dakkapel zorgt binnenshuis voor wooncomfort, maar ook de buitenkant straalt luxe uit.

Zonwering laten aanbrengen bij een dakkapel

Een dakkapel kun je helemaal naar eigen wens inrichten qua raamindeling.

Nu je ook de ramen wijd open kan zetten, zorgt het direct voor een verbeterde ventilatie. En wil je juist tijdens de warme zomerdagen het zonnetje en de warme buitenlucht buiten de deur houden, laat dan door ons zonwering aanbrengen in je dakkapel. Rolluiken zijn de meeste gekozen optie als zonwering bij je dakkapel. Ze zijn totaal verduisterd en dus ideaal om de warmte buiten te houden.

Kan een airco op je dakkapel?

Je kunt ook kiezen voor airconditioning (minirooftop). De airco wordt netjes op je dakkapel geplaatst en als plafondairco verwerkt in je nieuwe dakkapel. Ideaal om een airco in je dakkapel te laten installeren: je hoeft je geen zorgen meer te maken om warme temperaturen in de zomer. Op deze manier heeft een dakkapel nog meer voordelen dan het vergroten van de ruimte alleen.

Dakkapel in één dag geplaatst

Wanneer je besluit dat je een dakkapel wil laten plaatsen, wil je natuurlijk niet teveel gedoe met een verbouwing. Dat is het fijne: het plaatsen van een dakkapel doen we op één dag!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Extra geïsoleerde dakkapel

3700 x 1500cm

Deze antracietgrijze dakkapel heeft twee rolluiken onder het boeideel weggewerkt. Daarnaast is de dakkapel extra geïsoleerd, in het dak, zijwangen en glas (HR+++). En het dak is extra verstevigd om zonnepanelen op te kunnen plaatsen.
Helemaal klaar voor de duurzame toekomst.

Trespa, creme wit

450 x 160cm

Deze dakkapel is afgewerkt met trespa HPL platen in de kleur RAL 9001 creme wit.

Dakkapel met triple glas

417 x 175cm

Deze dakkapel is uitgevoerd met triple glas waardoor de dakkapel beter geïsoleerd is.

Alle maten zijn mogelijk

940 x 175cm

Hier is mooi te zien dat er van alles mogelijk is. Er is hier een klein raampje gerealiseerd voor de badkamer zodat het daar goed kan ventileren, maar wel genoeg privacy biedt.
Verder is de dakkapel afgewerkt met keralit en is er onder het boeideel een rolluik weggewerkt.

Keralit in Soest

454 x 175cm

Deze witte dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Soest. De dakkapel past mooi bij de woning omdat de horizontale rabatdelen die op de gevel van de woning zitten ook toegepast zijn op de dakkapel.

Brede dakkapel met rolluiken

710 x 149cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Sleeuwijk. De dakkapel is over 2 kamer geplaatst waardoor er over de gehele breedte van de woning lekker veel ruimte bij is gekomen.
Onder het boeideel is voor elk kozijn een rolluik weggewerkt.

Donkere dakkapel met screen

422 x 175cm

Deze dakkapel heeft onder het boeideel een screen weggewerkt zitten. Doordat de geleiders ook in dezelfde kleur antraciet (RAL 7016) uitgevoerd zijn zie je helemaal niks van het screen als deze naar boven opgerold is. En toch kan je de warmte en het licht buiten houden als dit nodig is.

Duo kleurtje

307 x 150cm

Omdat wij dakkapellen op maat maken zijn er een heleboel combinaties mogelijk. Deze dakkapel heeft bijvoorbeeld verschillende kleuren. Het boeideel en de draaikiep ramen zijn staalblauw (RAL 5011) en de rest van de dakkapel is wit (RAL 9016)