Hoe verhoog ik de isolatiewaarde van mijn dakkapel?

Hoe verhoog ik de isolatiewaarde van mijn dakkapel?

Duurzame materialen met hoge isolatiewaarden. Dat is wat we tegenwoordig zoeken. Op die manier bespaar je veel geld op je energiekosten, én je bent duurzaam bezig voor de toekomst. De hoogte van de isolatiewaarde wordt aangegeven met een zogenoemde R-waarde. Dit is de warmteweerstand van een materiaallaag. Hoe grote de R, hoe groter de weerstand van de warmte, en hoe beter het materiaal daardoor isoleert. Er wordt vaak gestreefd naar een isolatiewaarde van minimaal 2,5 (‘goede isolatie’).

Het isoleren van de zijwanden

De zijwanden van de dakkapel worden voorzien van een steenwol isolatie. Dit zorgt voor temperatuurbehoud in de ruimte. Tussen deze isolatie en de buitenzijde wordt een folie geplaatst dat water zal weren, maar damp doorlaat. Zo wordt er voor gezorgd dat vocht van binnenuit naar buiten kan verdampen, en tegelijkertijd voorkomt het dat water in de isolatie terecht komt.

Isolatie van het glas in de kozijnen

Uiteraard is glas een belangrijk aspect van isolatie. Tegenwoordig kies je vrijwel altijd voor minimaal dubbele beglazing. Dubbel glas bestaat uit minimaal 2 glasplaten, waartussen een laagje zit dat een isolerende werking heeft. Hierom wordt het ook wel isolatieglas genoemd. Met isolatieglas bespaar je op verwarmingskosten en ben je tegelijkertijd duurzaam bezig; de kosten heb je in wat jaren weer terugverdiend. Isolatieglas zorgt niet alleen voor een behaaglijke temperatuur, maar ook voor minder lawaai van buiten. Daarnaast werkt isolatieglas ook inbraakwerend: het is zo ontzettend sterk glas dat er niet gemakkelijk doorheen valt te komen.

Dakisolatie van je dakkapel

Voor het isoleren van je dak zijn er verschillende manieren. Zo heb je een koude dak isolatie, een warme dak isolatie en een omgekeerde dak isolatie. Belangrijk is om te kijken wat bij jouw dakkapel past. Bij dakkapel.nl worden nieuwe dakkapellen automatisch vervaardigd met een warme dak isolatie. Op deze manier zorgt het voor de hoogte isolatiewaarde. Heb je vragen over de isolatie van een dakkapel? Neem dan contact op met dakkapel.nl voor vrijblijvend advies.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl