Waar moet je op letten bij de aanschaf van een dakkapel?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een dakkapel?

Je hebt het besluit genomen om een dakkapel te laten plaatsen. Maar hoe nu verder? Wat zijn belangrijke factoren waar je aan moet denken zodat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan?

Afmetingen van een dakkapel

Een dakkapel kent vele afmetingen en afwerkingen. De afmetingen kunnen van diverse factoren afhangen. Een dakkapel moet passen bij je woning, qua afmetingen, kleur en materiaalgebruik. Maar niet alleen je eigen smaak is hierin passend: hoe ziet je buurt eruit, welke dakkapellen zijn daar geplaatst en wil je daarin wellicht een samenhang creëren met je buren?

Als je een idee hebt van de dakkapel, stel dan zelf je dakkapel samen. Hier hebben we een configurator voor ontwikkeld, waarmee je precies jouw wensen voor een nieuwe dakkapel kunt samenstellen. Door middel van de juiste afmetingen, elementen, afwerkingen, kleuren en opties maak je op basis van jouw eigen wensen een voorbeeld van je dakkapel. Vervolgens kun je een offerte samen laten stellen om je wensen te realiseren. Gemak dient de mens!

Een vergunning aanvragen voor je dakkapel

Voor het plaatsen van een dakkapel moet in sommige gevallen een omgevingsvergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Per gemeente en situatie kan dit verschillen. Als je een vergunning nodig hebt, moet je de aanvraag zo compleet mogelijk hebben. Denk hierbij een juiste vergunningsfoto’s en technische tekeningen. De gemeente checkt een aantal belangrijke zaken om te beslissen of de vergunning verleend wordt, bijvoorbeeld of je dakkapel bouwtechnisch in orde is. Ook moet de dakkapel passen binnen bestaande bouwwerken in de nabije omgeving (bestemmingsplan). Je kunt de vergunningsaanvraag door Dakkapel.nl laten verzorgen, wel zo makkelijk!

Materialen van de dakkapel

Je wil graag de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw nieuwe dakkapel. Je wilt er geen hoofdprijs voor betalen, en daar niets voor terugkrijgen. Welk materiaal kies je voor je dakkapel?

Je dakkapel moet natuurlijk jaren meegaan. Wat een duurzame keuze is, is een dakkapel van kunststof. Dakkapel.nl plaatst kunststof dakkapellen van Trespa of Keralit, of een houten dakkapel van hardhout. Kunststof is een modern materiaal en heeft een uitstekende isolatie.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een houten dakkapel van hardhout voor een sfeervolle uitstraling.

Het dak wordt afgewerkt met EPDM dakbedekking. EPDM is onderhoudsvrij en daarmee bereikt het een zeer lange levensduur.

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl