Dakkapel of dakraam?

Dakkapel of dakraam?

Eén ding staat vast: je wilt van je zolder een volwaardige leefruimte maken. Dat wil je bereiken met meer licht. Wellicht twijfel je of je een dakraam wilt laten plaatsen of het toch in één keer goed doet en voor een dakkapel gaat en alle ruimte die dat oplevert. Dit hangt af van diverse factoren: wat is het doel van het plaatsen? Wat zijn je wensen? Wat is je budget? En hoeveel tijd aan oplevering is er aan kwijt?

We zetten de voor- en nadelen ten opzichte van elkaar op een rij: 

Voor- en nadelen van een dakkapel

Met een dakkapel vergroot je in één keer de ruimte van je zolder door middel van extra sta- en loopruimte. Je stoot je hoofd niet meer tegen die ene vervelende balk die in de weg hangt; het plafond wordt namelijk (deels) hoger. Daardoor krijg je voldoende ruimte voor een hele nieuwe indeling van je zolder. Alsof je een nieuwe ruimte in je huis gecreëerd hebt! Om nog maar niet te spreken over de fantastische lichtinval die je zolder zal binnenvallen. Naar die donkere zolder verlang je nooit meer terug.

Naast de nieuwe uitstraling van je zolder, wordt je woning door de extra ruimte gegarendeerd meer waard. Met de huidige vierkante meterprijzen op de woningmarkt, win je per m² wel €5.000 tot €12.000! Dit leidt tot een mooie overwaarde van je woning waarmee je je hypotheek wellicht in een lagere risicoklasse kunt krijgen, de woning met overwaarde kunt verkopen, of de overwaarde opnemen als hypotheek om je huis en zolder die lang uitgestelde make-over te geven. Een dakkapel is dus altijd een goede investering voor in de toekomst. Voor een dakkapel uiteraard wel wat meer montagewerk voor nodig dan een dakraam. We leveren je dakkapel echter in 1 dag op, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Afhankelijk van de grootte van je dakkapel liggen kosten vaak ook hoger dan een dakraam, maar alle voordelen en extra’s die je er voor terug krijgt, verdient zichzelf dubbel en dwars terug.

Voor- en nadelen van een dakraam

Een dakraam is snel gezet. De oplevering is makkelijk te realiseren. Hierdoor krijg je op een snelle manier meer lichtinval op zolder en je ruimte kun je op die manier goed ventileren.

Het is een betaalbaar alternatief van een dakkapel. Echter, er wordt geen extra sta- en loopruimte gecreëerd, omdat de schuine wanden in je ruimte blijven. Hierdoor ontvang je geen ‘extra’s’ door het plaatsen van een dakraam en dat is zonde van de investering die je doet. Ook levert een dakraam nauwelijks waardevermeerdering op van je huis. Je zou kunnen stellen dat je de prijzige investering van een dakraam, vaak wel duizenden euro’s, net zo goed kunt steken in een dakkapel. Als je handig bent in aftimmeren, timmer je zelf de dakkapel af van binnen. 

Ben je er uit? Bezoek de configurator en stel je eigen dakkapel samen!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Dakkapel in dennengroen

490 x 175cm

Deze dakkapel is voorzien van 2 ventilatieroosters in de vaste ramen.
De vlakke kunststof kozijnen in de kleur RAL 9016 (wit) geven het een mooie moderne look.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met sleepdak

420 x 208cm

Onlangs mochten wij deze grote dakkapel met sleepdak plaatsen in Zoetermeer.
De dakkapel is uitgevoerd met een inpandige goot en heeft dakpannen bovenop liggen.
Het glas in deze dakkapel is zonwerend.

dakkapel met extra bovenlichten

379 x 175cm

deze bijzondere dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Rijswijk.
De kozijnen zijn uitgevoerd met 4 draaikiep ramen waarbij boven elk raam een vast raam zit met een verticale roedeverdeling. Dit creëert een mooi klassiek beeld en staat perfect bij de rest van de woning.
Ook is het deze dakkapel extra goed geïsoleerd door het gebruik van extra isolatie (RC waarde 6.0) en tripple glas.

Houten dakkapel in Bussum

345 x 125cm

Deze dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout en meranti hardhouten kozijnen.
3 ramen kunnen open en 1 raam is vast, maar doordat hier gebruik is gemaakt van een vaste vleugel is het allemaal 1 mooi geheel.

Dakkapel zonder overstek met zinken zijwangen

240 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Den Haag.
De dakkapel is uitgevoerd in de kleur antracietgrijs en heeft fels zinken zijwangen.
De onderkant van de zijwangen hebben verholen goten waardoor het water afgevoerd kan worden.

houten dakkapellen met mooi groot boeideel

446 x 125cm

Deze 2 prachtige dakkapellen mochten wij onlangs in Laren plaatsen.
De dakkapel is afgewerkt met Red ceder hout, de dakkapellen zijn voorzien van houten kozijnen en zijn volledig afgelakt geleverd.

perfecte kleuren match

270 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Zaandam de kleuren (RAL 3005 wijn-rood) zijn perfect afgestemd op de kleuren van de woning wat het tot een mooi geheel maakt.

Mooie afwisseling met kleur en materiaal

330 x 175cm

Onlangs mochten wij deze prachtige dakkapel in Oldemarkt plaatsen.
Deze dakkapel is uitgevoerd met verschillende kleuren en materialen en is toch een mooi geheel.
Het boeideel en de voorkanten zijn van Trespa in de kleur wit. de zijwangen zijn van keralit in de kleur staalblauw.
Onder het boeideel zit een rolluik verwerkt.