Dakkapel of dakraam?

Dakkapel of dakraam?

Eén ding staat vast: je wilt van je zolder een volwaardige leefruimte maken. Dat wil je bereiken met meer licht. Wellicht twijfel je of je een dakraam wilt laten plaatsen of het toch in één keer goed doet en voor een dakkapel gaat en alle ruimte die dat oplevert. Dit hangt af van diverse factoren: wat is het doel van het plaatsen? Wat zijn je wensen? Wat is je budget? En hoeveel tijd aan oplevering is er aan kwijt?

We zetten de voor- en nadelen ten opzichte van elkaar op een rij: 

Voor- en nadelen van een dakkapel

Met een dakkapel vergroot je in één keer de ruimte van je zolder door middel van extra sta- en loopruimte. Je stoot je hoofd niet meer tegen die ene vervelende balk die in de weg hangt; het plafond wordt namelijk (deels) hoger. Daardoor krijg je voldoende ruimte voor een hele nieuwe indeling van je zolder. Alsof je een nieuwe ruimte in je huis gecreëerd hebt! Om nog maar niet te spreken over de fantastische lichtinval die je zolder zal binnenvallen. Naar die donkere zolder verlang je nooit meer terug.

Naast de nieuwe uitstraling van je zolder, wordt je woning door de extra ruimte gegarendeerd meer waard. Met de huidige vierkante meterprijzen op de woningmarkt, win je per m² wel €5.000 tot €12.000! Dit leidt tot een mooie overwaarde van je woning waarmee je je hypotheek wellicht in een lagere risicoklasse kunt krijgen, de woning met overwaarde kunt verkopen, of de overwaarde opnemen als hypotheek om je huis en zolder die lang uitgestelde make-over te geven. Een dakkapel is dus altijd een goede investering voor in de toekomst. Voor een dakkapel uiteraard wel wat meer montagewerk voor nodig dan een dakraam. We leveren je dakkapel echter in 1 dag op, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Afhankelijk van de grootte van je dakkapel liggen kosten vaak ook hoger dan een dakraam, maar alle voordelen en extra’s die je er voor terug krijgt, verdient zichzelf dubbel en dwars terug.

Voor- en nadelen van een dakraam

Een dakraam is snel gezet. De oplevering is makkelijk te realiseren. Hierdoor krijg je op een snelle manier meer lichtinval op zolder en je ruimte kun je op die manier goed ventileren.

Het is een betaalbaar alternatief van een dakkapel. Echter, er wordt geen extra sta- en loopruimte gecreëerd, omdat de schuine wanden in je ruimte blijven. Hierdoor ontvang je geen ‘extra’s’ door het plaatsen van een dakraam en dat is zonde van de investering die je doet. Ook levert een dakraam nauwelijks waardevermeerdering op van je huis. Je zou kunnen stellen dat je de prijzige investering van een dakraam, vaak wel duizenden euro’s, net zo goed kunt steken in een dakkapel. Als je handig bent in aftimmeren, timmer je zelf de dakkapel af van binnen. 

Ben je er uit? Bezoek de configurator en stel je eigen dakkapel samen!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Wijnrood boeideel

440 x 150cm

Deze dakkapel heeft een wijnrood boeideel en draai-kiep ramen. De rest van de dakkapel is crème wit.
Zoals u kunt zien op de foto regende het, ook in de regen kunnen wij dakkapellen plaatsen, het dak is maar kort open en voor u het weet heeft u een prachtige dakkapel op uw woning staan.

Dakkapel in Puttershoek

430 x 150cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Puttershoek. Een dakkapel die afgewerkt is met trespa platen in de kleur antracietgrijs (RAL 7016) met verdiepte Schüco kozijnen in de kleur wit (RAL 9016)

Dakkapel met rolluiken

360 x 150cm

Zoals duidelijk te zien is op de foto is deze dakkapel voorzien van rolluiken. Het rolluik kan volledig naar beneden maar kan ook in ventilatiestand (waarbij er tussen de lamellen ruimte blijft voor ventilatie) gezet worden.

Staalblauwe dakkapel

427 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in keralit staalblauw. De Schüco kunststof kozijnen zijn wit en de draaikiep ramen zijn weer staalblauw.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt.

Dakkapel met airco

260 x 150cm

Deze dakkapel heeft een minirooftop airco bovenop het dak staan en is nauwelijks zichtbaar. De minirooftop staat bekend om zijn mooie vormgeving.

Dakkapel zonder overstek

290 x 150cm

Deze dakkapel van kunststof heeft geen overstek en is afgewerkt met trespa in de kleur crème-wit (RAL 9001)

Klassieke kunststof dakkapel

430 x 150cm

Wij mochten deze kunststof dakkapel plaatsen in Den Haag. De afwerking is van kunststof keralit. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en de RC waarde is verhoogd waardoor de dakkapel extra geïsoleerd is.

Meerdere kleuren

315 x 150cm

Deze dakkapel heeft een leuke kleurencombinatie, de zijwangen, voorkant en draaiende delen zijn monumenten-blauw (RAL 5004) het boeideel, daktrim, kozijnen en geleiders van de rolluiken zijn crème-wit (RAL 9001)

Wij zijn op vakantie

Dakkapel.nl is gesloten van 8 augustus t/m 28 augustus 2022.

Je kunt natuurlijk nog steeds een offerte aanvragen, een dakkapel configureren of rustig rondkijken. We nemen dan contact met je op na de vakantie.

Voor spoedvragen, mail je naar bouwvak@dakkapel.nl