Dakkapel of dakraam?

Dakkapel of dakraam?

Eén ding staat vast: je wilt van je zolder een volwaardige leefruimte maken. Dat wil je bereiken met meer licht. Wellicht twijfel je of je een dakraam wilt laten plaatsen of het toch in één keer goed doet en voor een dakkapel gaat en alle ruimte die dat oplevert. Dit hangt af van diverse factoren: wat is het doel van het plaatsen? Wat zijn je wensen? Wat is je budget? En hoeveel tijd aan oplevering is er aan kwijt?

We zetten de voor- en nadelen ten opzichte van elkaar op een rij: 

Voor- en nadelen van een dakkapel

Met een dakkapel vergroot je in één keer de ruimte van je zolder door middel van extra sta- en loopruimte. Je stoot je hoofd niet meer tegen die ene vervelende balk die in de weg hangt; het plafond wordt namelijk (deels) hoger. Daardoor krijg je voldoende ruimte voor een hele nieuwe indeling van je zolder. Alsof je een nieuwe ruimte in je huis gecreëerd hebt! Om nog maar niet te spreken over de fantastische lichtinval die je zolder zal binnenvallen. Naar die donkere zolder verlang je nooit meer terug.

Naast de nieuwe uitstraling van je zolder, wordt je woning door de extra ruimte gegarendeerd meer waard. Met de huidige vierkante meterprijzen op de woningmarkt, win je per m² wel €5.000 tot €12.000! Dit leidt tot een mooie overwaarde van je woning waarmee je je hypotheek wellicht in een lagere risicoklasse kunt krijgen, de woning met overwaarde kunt verkopen, of de overwaarde opnemen als hypotheek om je huis en zolder die lang uitgestelde make-over te geven. Een dakkapel is dus altijd een goede investering voor in de toekomst. En bij Dakkapel.nl garanderen we je altijd de beste dakkapel aanbieding. Voor een dakkapel uiteraard wel wat meer montagewerk voor nodig dan een dakraam. We leveren je dakkapel echter in 1 dag op, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Afhankelijk van de grootte van je dakkapel liggen kosten vaak ook hoger dan een dakraam, maar alle voordelen en extra’s die je er voor terug krijgt, verdient zichzelf dubbel en dwars terug.

Voor- en nadelen van een dakraam

Een dakraam is snel gezet. De oplevering is makkelijk te realiseren. Hierdoor krijg je op een snelle manier meer lichtinval op zolder en je ruimte kun je op die manier goed ventileren. Een dakraam is ook makkelijker te reinigen dan een dakkapel.

Het is een betaalbaar alternatief van een dakkapel. Echter, er wordt geen extra sta- en loopruimte gecreëerd, omdat de schuine wanden in je ruimte blijven. Hierdoor ontvang je geen ‘extra’s’ door het plaatsen van een dakraam en dat is zonde van de investering die je doet. Ook levert een dakraam nauwelijks waardevermeerdering op van je huis. Je zou kunnen stellen dat je de prijzige investering van een dakraam, vaak wel duizenden euro’s, net zo goed kunt steken in een dakkapel. Als je handig bent in aftimmeren, timmer je zelf de dakkapel af van binnen. 

Ben je er uit? Bezoek de configurator en stel je eigen dakkapel samen!

Offerte aanvragen

Recent geplaatste dakkapellen

Duo plaatsing, dubbel zoveel ruimte

420 x 131cm

Deze monumenten-blauwe dakkapellen mochten wij onlangs plaatsen in Oostwold. Wij mochten de klanten blij maken met extra ruimte op zowel de eerste als de tweede verdieping!
De dakkapellen hebben verdiepte kozijnen en wij mochten ook de vergunningsaanvraag regelen voor de klant.

Staalblauwe dakkapel

253 x 150cm

Vandaag mochten wij deze staalblauwe dakkapel plaatsen in Wateringen. De dakkapel is afgewerkt met keralit in de kleur RAL 5011. Onder het boeideel zit een rolluik weggewerkt en het dak is verstevigd ten behoeve van zonnepanelen. In het vaste raam zit een ventilatierooster die zorgt voor een goede circulatie van verse lucht in de woning.

Dakkapel met elektrisch rolluik

375 x 150cm

Deze dakkapel heeft een elektrisch rolluik onder het boeideel weggewerkt. De geleiders lopen strak langs de kozijnen waardoor het nauwelijks zichtbaar is dat er een rolluik bij zit. En toch is het heerlijk om wanneer gewenst de zon of de warmte tegen te kunnen houden.
De dakkapel is afgewerkt met keralit in de kleur RAL 7016 (antracietgrijs) en in de vaste ramen zijn ventilatieroosters geplaatst.

Dakkapel met 4 vlaks roeden in het glas

290 x 149cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Bergschenhoek. Om de dakkapel mooi aan te laten sluiten bij de rest van de woning zijn er in het glas roeden geplaatst.
Verder is de dakkapel afgewerkt met trespa platen in de kleur RAL 9001 crème wit.
De draaiende delen zijn voorzien van aluminium inzethorren zodat ongedierte en muggen met dit warme weer mooi buiten gehouden kunnen worden.

Dakkapel met rolluiken

384 x 175cm

Deze dakkapel mochten wij plaatsen in Groot-Ammers. De dakkapel is afgewerkt met keralit en heeft onder het boeideel 2 elektrisch bedienbare rolluiken weggewerkt.

Klaar voor de toekomst

435 x 149cm

Deze dakkapel mochten wij onlangs plaatsen in Bodegraven, de nieuwe eigenaren zijn hiermee helemaal klaar voor de toekomst doordat de dakkapel extra versteviging heeft om zonnepanelen op te plaatsen. De dakkapel heeft ook een verhoogde RC waarde waardoor deze extra geïsoleerd.
Onder het boeideel zijn rolluiken weggewerkt.

draaikiep in kleur antraciet-grijs

431 x 150cm

Deze dakkapel is uitgevoerd in de kleur RAL 7016 (antracietgrijs) met witte kozijnen. De draaiende delen hebben weer dezelfde kleur als de rest van de dakkapel wat het een mooi speels effect geeft.
Onder het boeideel is een rolluik weggewerkt en het dak is extra verstevigd zodat hier zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.
Wij kunnen ook het grove afval afvoeren, dit plaatsen wij in big bags en nemen wij mee op de aanhangers.

Dakkapel van Keralit

310 x 130cm

Deze dakkapel is afgewerkt met horizontale keralit rabatdelen.
De RC waarde is verhoogd waardoor deze extra geïsoleerd is, daarnaast is ook het dak extra verstevigd zodat hier zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.